Search
Филтрирай по...

Кафето се бори с рака на гърдата

Кафето се бори с рака гърдатаРакът на гърдата е един от най-сериозните проблеми, с които се сблъскват жените на всяка възраст. Митът, че само по-възрастните дами са застрашени вече е развенчан. Болестта може да покоси и младите. Лекарите продължават да предупреждават, че най-добрата превенция са редовните прегледи и мамографията. За съжаление у нас рядко жените ходят на подобни изследвания.
Все пак има и добра новина. Пиенето на кафе намалява риска от рак на гърдата. Това установиха шведски учени. Жените, които редовно пият кафе по-рядко развиват отрицателен естроген-рецептор рак на гърдата. Изследователите сравнили начина на живот и консумацията на кафе на доброволки. Те взели под внимание възрастта, храненето, теглото, упражненията, фамилната анамнеза на дамите. Оказало се, че кафето помага за намаляване риска от този вид рак с над 65%. Туморът не реагират на повечето лекарства, поради което химиотерапията често остава единствената възможност за лечение.
Шведките учени смятат, че смятат, че благоприятният ефект на кафето се дължи на начина, по който то се приготвя и на кафените зърна, които се използват. Предстоят още проучвания, за да се изяснят подробности около това откритие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top