Search
Филтрирай по...

Кафявият ориз е полезен за кърмачките

Кафявият ориз освен, че е много вкусен доказано е и полезен. Той е незаменима храна, която доставя на организма редица важни  съставки. Наскоро проведено проучване показва обаче, че кафявият ориз е не само полезен за вас докато кърмите, но и за вашето бебе. Според учените веществата, които преминават през майчиното мляко до бебето подобряват храносмилателния тракт на малкото човече и го предпазват от редица метаболитни, сърдечно-съдови и дори ракови заболявания.
Без съмнение кърмата е най-добрата храна, която новороденото може да получи от майка си. Тя съдържа всичко необходимо за развитието на детето – въглехидрати, масти, белтъчини, минерални соли и витамини. Коктейлът от тези вещества не само го храни, но му осигурява и здраве. Кърмените деца боледуват по-малко от хранените със заместител на майчината кърма. Все пак много е важно какво хапва и майката, защото всичко, което тя поема отива при детето.
Кафявият ориз е много добър източник на фибри, целулоза и калий. Доказано е, че той се бори успешно с високия холестерол и дори може да предотврати настинката.

Ревита Ви препоръчва:Алайв мултивитамин, 1g

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top