×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Киселото мляко сваля кръвното

Учени от университета Тъфтс в Бостън, САЩ, установили, че хората, консумиращи кисело мляко, по-рядко страдат от високо кръвно налягане и имат по-ниско средно систолно кръвно налягане . Те смятат, че консумацията на кисело мляко два пъти седмично може да помогне в за по-ефикасната борба с високото кръвно налягане.

В свое изследване специалистите са установили, че изяждането на една кофичка кисело мляко на всеки три дни може да доведе до подобрение. Високото кръвно налягане над 89/139 (хипертония), което е рисков фактор за инсулт и коранарни сърдечни заболявания, е много опасно и е наречено "тихият убиец", защото като цяло не е придружено от никакви симптоми.  Научното обяснение на теорията на американските учени е, че киселото мляко влияе успокояващо върху гладката мускулатура на кръвоносните съдове и по този начин понижава умерено кръвното налягане. Това се дължи на съдържащите се в него нуклеинови киселини. Млечната киселина, млечната захар и солите, които действат диуретично и пикочогонно, също понижават кръвното налягане. В българската народната медицина при хипертонична болест се дава кисело мляко, примесено с хрян – на 2 кг. кисело мляко се прибавят 2 супени лъжици хрян, което се изяжда за два дни.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.