×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.


Стотици научни изследвания доказват благотворното влияние на киселото мляко върху нашето здравословно състояние. Специалистите препоръчват редовната консумация на популярния в нашата страна млечен продукт. Но какви са ползите от киселото мляко?

Полза No. 1: Киселото мляко е полезно за стомаха

Накои видове кисело мляко съдържат живи култури, които са полезни при стомашно-чревни заболявания като:

  • лактозна нетърпимост;

  • констипация;

  • диария;

  • рак на дебелото черво;

  • възпалителни чревни заболявания; и

  • Хеликобактер Пилори инфекция.


Полза No. 2: Киселото мляко усилва имунната система

Киселото мляко е богато на пробиотици, така наречените „полезни бактерии”, покриващи стените на храносмилателната ситема. Пробиотиците, регулират стомашно-чревната микрофлора, засилват имунната система и са полезни при възпалителни чревни заболявания. „Полезните бактерии” също така могат да повишат резистентността на организма към инфекции и да съкратят продължителността на стомашно-чревните и респираторните инфекци.

Полза No. 3: Киселото мляко помага при вагинални инфекции

Вагиналните инфекции са често срещан проблем при жените. Живите култури, съдържащи се в някои видове кисело мляко понижават нивото на вагиналното Ph и ускоряват лечението на инфекциите.

Полза No. 4: Киселото мляко може да предотврати остеопорозата

Една чаша кисело мляко съдържа приблизително 400 мг калций, който е необходим елемент за строежа на костите и зъбите. Консумацията на бога­ти на калций храни може да предотврати появата на остеопороза. Освен това, много видове кисело мляко се продават с добавен витамин D, който се използва в комбинация с калций като допълнение към лечението на остеопороза.

Полза No. 5: Киселото мляко може да намали риска от високо кръвно налягане

Двугодишно проучване проведено в Испания, с над 5 000 участника доказва връзката между млечните продукти и нивото на кръвното налягане. Резултатите от проучването отчитат 50% редукция на риска от развитие на високо кръвно налягане при консумация на млечни продукти поне 2 пъти дневно.

Полза No. 6: Киселото мляко може да намали апетита

Проучване проведено в университета „Вашингтон” в Сиатъл, консумирали 200 калории под формата на:

  • плодово кисело мляко с парченца праскова;

  • плодово кисело мляко за пиене с вкус на праскова;

  • напитка от прясно мляко с вкус на праскова; и

  • натурален сок от праскова.


демонстрира по-нисък апетит при следващите хранения, при групи консумирали първите два продукта.

Коментари (1)

    • Кали
    • 2011-12-12 18:37:26
    Вероятно най-голямото качество на киселото мляко е, че то подсилва нашата имунната система за дълго време. Освен това киселото мляко предпазва от болести, намалява стреса, както и има редица други ползи за здравето. Всъщност това се дължи на пробиотиците, които се съдържат в киселото мляко.

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.