Search
Филтрирай по...

Кокосово масло бори Алцхаймер?

Кокосово масло бори Алцхаймер? Болестта на Алхцаймер е синдром, при който се забелязва загуба на памет, увреждане на някои умствени процеси като способността за организиране на мислите, за говор и др. Много различни заболявания могат да доведат до деменция, но болестта на Алцхаймер е най-честият й причинител. Много учени вярват, че болестта на Алцхаймер е резултат от увеличено производство на специфичен протеин в мозъка, което води до смъртта на нервните клетки. За съжаление броят на болните постоянно се увеличава и все още не са намерили лек.
Учени от Медицинския университет във Флорида (САЩ) обаче смятат, че има спасение от деменцията – това е консумацията на кокосовото масло. Д-р Мария Нюпорт, ръководител на изследването и завеждащ в болницата “Спринг Хил” смята, че кокосът успешно се справя с Алцхаймер. Тя е на мнение, че четири лъжици от кокосовата сладост дневно могат да излекуват деменцията.
Болестта на Алцхаймер е фатална. Различните лекарства, които се предлагат на пазара имат само ограничен ефект и забавят прогресията на заболяването.
”Започнахме проучвания за това как се развива деменцията и на какво се дължи. Установихме, че в основата й е невъзможността да се усвоява глюкозата. Чудехме се дали, ако снабдим мозъка с повече енергия от алтернативни източници, (известни като кетони) това може да попречат на смъртта на мозъчните клетки и да забави болестта? Най-лесният начин човек да получи достатъчно количество от полезните кетони, е като консумира средноверижни триглицериди (MCT) във вид на мазнини”, обяснява д-р Нюпорт. “Най-много MCT се извлича от кокосовото масло. Това е правилната крачка към лечението на болестта на Алцхаймер”, убедена е специалистката. Според нея болните трябва да приемат кокосово масло поне 2 – 3 месеца, за да се забележат първите ефекти. Учените все още работят над този проект, но засега резултатите са изключително обещаващи.

Ревита Ви перпоръчва

Кокосово масло, 474 ml

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top