Search
Филтрирай по...

Край на болките в стомаха

Край на болките в стомахаБолки, киселини, липса на апетит… Колко хора по света се оплакват от тези симптоми? Диагнозата – колит.
Колитът е възпаление на дебелото черно и в много от случаите се съчетава с ентерит или т.нар. ентероколит. Лекарите определят два вида колит — остър и хроничен. При острия се проявява присвиваща болка около и под пъпа. Често има многократни изхождания на течни изпражнения. В повечето случаи са примесени със слуз и кръв. Пациентът е с повишена телесна температурата. Хроничният колит представлява хронично възпаление на дебелото черво. Причините му трудно могат да се установят. Той е резултат от бактериални инфекции, паразити или дори натравяния. В повечето случаи пациентът се оплаква от тъпа, неопределена болка по целия корем, подуване, газове. Добрата новина е, че датски учени са открили лек за това така неприятно заболяване – пробиотиците. Изследване, проведено в Копенхаген показва, че хората, които приемат редовно пробиотици са предпазени от появата на колит. Тестовете продължили 1 година. Учените разделили доброволци, предразположени към появата на колит в две групи – на първата ежедневно давали пробиотици, а на втората плацебо. В края на периода нито един от първата група не проявил симптоми на колит.
Пробиотиците подпомагат храносмилателния процес. Те са живи микробни хранителни добавки, които са много полезни за вътрешния микробен баланс на човек. Благодарение на тях организмът възвръща нормалното равнище на добри бактерии и повишава имунитета си.

Ревита Ви препоръчва

Примадофилус, 63 mg

Примадофилус Кидс, 80 mg

Перли Ацидофилус

Перли IC (Интензив)

Перли YB (ферментационен баланс)

Перли WINTER+ (Зимен сезон)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top