Search
Филтрирай по...

Край на мазнините, лятото идва!

Край на мазнините, лятото идва!Времето се затопли и вече е време да захвърлим дебелите дрехи и да извадим късите поли и рокли. Какво става обаче, когато установим, че зимата не ни се е отразила така добре и сме качили някое и друго кило? Може би има начин да намалите мазнините лесно и без дори да нарушавате ритъма си на живот.

Хапвайте пица с повече домати. Кой е казал, че пицата е забранена, когато искате да отслабнете? Важно е обаче да си поръчвате пица с повече доматен сос и леки сирена. Доматите са богат източник на антиоксиданта ликопен, който предотвратява мутациите на ДНК и деленето на раковите клетки. Установено е и, че доматите оказват положително влияние върху работата на сърдечно-съдовата система. Ако намалите моцарелата дори с една трета, това ще ви помогне да спестите 20 гр. мазнина, а вкусът на пицата няма да се промени.
Режете големи картофи. Ако обичате пържени картофи, режете ги на големи парчета. Така те няма да поемат толкова мазнина, колкото малките картофчета. Затова чипсът е толкова вреден. Колкото по-тънък е картофът, толкова по-мазен и нездравословен е той. Дебелите и големи картофи почти не поемат мазнина.
Вадете маслото от хладилника. Час преди да го използвате извадете маслото или маргарина от хладилника. Така то ще се е размекнало достатъчно, за да вземете съвсем малка част от него и да го размажете върху филията си или да сложите в тенджерата. Доказано е, че замразеното масло увеличава с ¼ калориите, които поемаме отколкото леко разтопеното.
Сбогом на консервите. Всяка консервирана храна – от рибата до зеленчуците съдържат мазнини, дори на опаковката да пише “В собствен сос”. Ето защо е по-добре да готвите у дома, отколкото да се доверявате на консервите. Опитайте се да ги изключите от менюто си. Ако не можете, изхвърлете горният слой от консервата, където мазнината се събира.
Разреждайте плодовият сок. Много хора мислят, че заменяйки безалкохолните напитки с плодов сок от кутия се грижат за здравето си. Всъщност това не е съвсем така. Соковете от кутия са изключително калорични и рядко съдържат истински плодове. Диетолозите съветват да добавяте малко вода в тях след като сте ги отворили. Така вкусът им няма да се промени много, а калориите им ще намалеят значително.
Хайде на зехтина. Зехтинът е най-добрата мазнина, с която може да готвите. Ако имате възможност, използвайте я за всички ястия, както и за пържене.

Ревита Ви препоръчва

Метаболик ресет ванилов шейк, 31.5 g

Метаболик ресет шоколадов шейк, 31.5 g

Кокосово масло, 474 ml

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top