Search
Филтрирай по...

Куркумин бори болестта на Паркинсон

Куркумин бори болестта на Паркинсон Редовният прием на куркумин намалява драстично опасността от болестта на Паркинсон. Причината е в съединение, което може да се намери в жълтата подправка. То пречи на развитието на болестта на Паркинсон. Твърдението е на учени от Мичиганския държавен университет (САЩ). Преди няколко години изследователи установиха на какво се дължи развитието на болестта на Паркинсон. Те доказаха, че в основата на заболяването е масовата смъртта на определен вид нервни клетки в мозъка, които произвеждат хормона допамин. Резултатът е влошаване на координацията и постоянен мускулен тремор. Свръхпроизводството на определен вид протеин в т.нар дофарминергични клетки води до намален синтез на допамин. Американските учени, начело с д-р Басир Ахмад, пък доказаха, че редовният прием на куркумин блокира производството на опасния протеин. Така рязко намалява опасността от болестта на Паркинсон.
Болестта на Паркинсон е едно от най-честите невродегенеративни заболявания. Първите симптоми са тремор, забавени волевите движения  и повишен мускулен тонус.
Изследователите са категорични, че откритието им отваря много врати за намиране на лекарство за пълното излекуване от болестта на Паркинсон.

Ревита Ви препоръчва

Куркума 500 mg, антиоксидант, подпомага сърдечно-съдовата система

Куркума и мащерка 235 mg, понижава холестерола

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top