×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Стрес

 

 

Стресът причинява деструктивни промени в мозъка. Те са свързани с нервна възбудимост, депресия или дори по-страшни диагнози. Куркуминът – полифенол, извлечен от куркумата – може да неутрализира промените в мозъка, предизвикани от хроничния стрес. Освен това той стимулира образуването на нови мозъчни клетки и техните връзки – 2 процеса, които може да предотвратят или да омекотят симптомите на депресия.

 

Контрол върху стреса на клетъчно ниво. Учените най-накрая осъзнаха, че емоционалният стрес има отрицателно влияние върху физическото тяло. Изследване върху мишки, подложени на неочакван, хроничен стрес, показало, че в тялото на животните настъпили промени. Увеличил се размерът на надбъбречните жлези и се повишил синтеза на кортизол, който е отговорен за множество вредни ефекти в тялото. На клетъчно ниво стресът инхибира нашата антиоксидантна система, води до окислителен стрес и разрушава структурите в митохондриите отговорни за производството на енергия. Освен това животните развили поведенчески и когнитивни дефицити, както и проблеми с паметта подобни на тези при хората. При този експеримент на животните бил даден куркумин и благодарение на него те възвърнали нормалните си нива на кортизол и нормалното си поведение.

 

Куркуминът и нервната възбудимост. Изследванията върху животни показват, че куркуминът може да намали възбудимостта и да подобри подвижността след остър стрес като липса на сън или различни ограничения. Има и множество изследвания за антидепресивния ефект на куркумина – той повлиява положително поведенческите, биохимичните и неврохимичните ефекти на депресията. Куркуминът има толкова мощно антидепресивно действие, че може да помогне за намаляване на предписаната доза антидепресанти.

 

Антистрес ефектът на куркумина. Едно изследване върху здрави хора показва, че има множество ползи за здравето като намаляване нивата на амилаза в слюнката (маркер за остър стрес), увеличаване неутрализирането на свободни радикали, понижаване на кръвните маркери за увреждане на мозъка.

 

Друго изследване върху ефекта от стреса на работното място било проведено с 60 възрастни, които приемали стандартен куркумин, формула на куркумин с висока абсорбция или плацебо (по 500мг два пъти дневно) в продължение на 30 дни. Групата на хората, приемали формулата с повишена абсорбция се радвали на подобрение в качеството на живота, намаляване на стреса и умората. Друго изследване се фокусирало върху нервната възбудимост при хора с наднормено тегло в риск от възбудимост или депресия. Те приемали по 1000мг дневно куркумин или плацебо. След 30 дни при групата приемала куркумин имало силен спад в показателите за нервна възбудимост.

 

Антидепресивният ефект на куркумина. Окислителният стрес в мозъка може да доведе до хронично възпаление, клетъчна дисфункция и смърт. Тези процеси често са свързани със симптомите на депресията, затова и куркуминът може да помогне със своите противовъзпалителни свойства. При едно изследване куркуминът (500мг два пъти дневно) се оказал много ефективен за облекчаване симптомите на депресията като умора, проблеми със съня, чувство за безполезност, намалена способност за концентрация, промени в теглото, самоубийствени мисли, раздразнителност, липса на интерес. При друго изследване на хора на възраст между 60 и 85 години, те приемали 400мг дневно формула на куркумин с висока абсорбция. Само един час след приема му хората имали подобрение при задачи изискващи концентрация на вниманието и добра памет. След 4 седмици прием на куркумин се подобрили в дългосрочен план паметта и настроението на хората.

 

Около 30% от хората на антидепресанти изобщо не се повлияват от терапията, а останалите 70% имат само частично подобрение. Самите антидепресанти на стандартната медицина имат множество неприятни странични ефекти, което дава поле за изява на алтернативната медицина.

 

Куркуминът усилва действието на лекарствата. Няколко изследвания потвърждават, че приемът на куркумин заедно с предписаните лекарства може да доведе до значително подобрение на депресията и нервната възбудимост. В продължение на 6 седмици мъже на възраст между 31 и 59 години приемали куркумин (1000мг дневно) или плацебо заедно с антидепресантите. В края на експеримента групата приемала куркумин била със значително понижени нива на депресия в сравнение с плацебо групата. Освен това първата група имала значително понижени маркери за възпаление и стрес, както и повишено ниво на защитни мозъчни молекули.

 

Куркуминът се абсорбира трудно при орален прием. Правят се много експерименти за комбинирането му с други вещества, които да повишат неговата абсорбция. Една от най-обещаващите формули представлява комплекс от куркумин и друга съставка на куркумата. Тази формула повишава абсорбцията в кръвта почти 7 пъти.

 

Хроничният стрес има сериозен ефект върху здравето и благосъстоянието ни.  Той е свързан с нервната възбудимост и депресията, които могат да бъдат животозастрашаващи състояния. Лечението с лекарства има много странични ефекти, затова и толкова много надежди се възлагат на куркумина. Всеки човек, който страда от стрес, депресия и нервна възбудимост е добре да се замисли за приема на формула на куркумин с увеличена абсорбция.

Revita препоръчва да опитате изключително мощния, супер бионаличен екстракт от куркума Теракурмин! За разлика от много други продукти, съдържащи куркумин, които имат слаба абсорбция, екстрактът от куркума в Теракурмин се усвоява 100% от тялото, а действието му може да се усети!

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.