×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Лекари обучават пациенти170 медицински специалисти ще обучават над 4500 пациенти в 20 града в цялата страна как да се грижат за здравето си. Това включва програмата „Университет за пациенти”. Проектът стартира с обучение на заболявания като остър коронарен синдром, остеоартроза, рак на млечната жлеза, рак на простатата и биполярно афективно разтройство. Още в първите няколко месеца пациентите ще преминат през различни обучителни модули под формата на семинарни занятия, индивидуални обучителни беседи, фамилни групи и обаждания от call center.
Програмата „Университет за пациенти” е дългосрочна инициатива на Национална пациентска организация и нейни членове, която е насочена към предоставяне на обучение и подкрепа на пациентите с хронични заболявания, техните семейства и близки. Този проект ще взаимства опита и успешните практики на страни като Испания, в които тази система е вече изграден и успешно действащ модел.
В най-скоро време подобни обучения ще започнат и за заболявания като остри вирусни хепатити, глаукома, диабет, репродуктивно здраве, лимфом, рак на шийката на матката, множествена склероза, контрол и управление на болката, нежелани реакции и др.

Защо този проект е необходим?
В съвременното общество броят на заболяванията все повече се увеличава, като по-голямата част от тях хронифицират и излизат от групата на „смъртоносните”. Това предполага те да бъдат контролирани през целия живот на пациента.
Съществуват данни, че поради непридържане към лечението, всяка година милиони левове са „изхвърлени в кошчето за боклук”. Освен финансови измерения, неспазването на терапията има и чисто медицински аспект – заболяванията прогресират или имат фатален изход.
Ето защо е необходим непрекъснат контрол над здравето, независимо дали човек е болен или здрав.
От друга страна, едно от най-големите предизвикателства, пред които сме изправени в днешно време, е как пациентите с хронични заболявания да получат най-адекватната и пълноценна грижа от медицинските служители.
Личната отговорност към здравето е един от ключовите моменти в оздравителния процес. Въпреки това, голяма част от хората смятат, че отговорността за здравето се пада изключително и само върху работещите в сферата на здравеопазването. Важно е всеки един да знае как да вземе отговорно решение относно собственото си здраве!
Програмата „Университет за пациенти” цели разработването на специфични обучителни модули, насочени както към здравните специалисти и доброволците в системата на здравеопазването, така и към самите пациенти – за придобиване на умения за самостоятелни грижи и контрол на заболяването.

•    Проектът позволява интегрирането на различните страни в процеса на лечение на хроничните заболявания – специалисти, медицински сестри и пациенти.
•    Осъществяване на приемственост в лечението на един пациент – следване на назначената терапия.
•    Пациентът ще има възможност да бъде обучен от друг пациент със същото заболяване.
•    Програмата дава възможност за улеснение на живота на всеки пациент – чрез подаването на необходимата за него информация както от специалиста, така и от друг пациент, който е със сходно заболяване и сходна терапия.
•    Програмата ще се стреми да развива самоконтрол и дисциплина у пациентите, които сами да се наблюдават и контролират заболяването си.
•    Този проект ще взаимства опита и успешните практики на страни като Испания, в които тази система е вече изграден и действащ модел.

Основни цели на програмата:

•    да се контролира лечението на пациентите с хронични заболявания;
•    да се гарантира равнопоставеност на възможностите за качествено образование на пациенти и потребители на здравната система;
•    да промотира модернизацията и повишаването на качеството на здравната система чрез провеждане на активности, свързани с предоставянето на информация, обучение и провеждане на изследвания.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.