Search
Филтрирай по...

Лененото масло намалява риска от инсулт

Лененото масло намалява риска от инсултЕжедневната употреба на ленено масло може да намали риска от инсулт с близо 35%. Това показват изследвания на американски учени. Години наред лененото масло се е използвало в народната медицина за лечението на глисти, язва и проблеми със стомаха. Вече има проучвания обаче, че лененото масло помага и при заболявания като диабет, атеросклероза, исхемична болест на сърцето. Специалистите препоръчват дневната доза да не надвишава 1-2 супени лъжици дневно.
Чудодейното масло съдържа 46% витамин F, който не се синтезира в организма, ценни киселини, голямо количество витамини А и Е, калий, магнезий, цинк, протеини, фибри и други биологично активни вещества. Всички те са необходими на организма, за да функционира правилно. Безспорно обаче най-важните му компоненти са мастните киселини: омега-3 (60%), омега-6 (20%), омега-9 (10%). Единствено лененото и рибното масло са толкова богати на омега-3 киселините.
Учените са категорични, че всекидневната употреба на ленено масло намалява значително риска от инсулт, инфаркт, регулира нивото на холестерола и кръвното налягане.

Ревита Ви препоръчва

Ленено масло, 1300 mg 57% АЛК

Ленено масло, 1000 mg 57% АЛК

Ленено масло, 474 ml

Ленена пудра, 454 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top