Search
Филтрирай по...

Ленено масло срещу болки в корема

Ленено масло срещу болки в корема Болки в корема, главоболие, раздразнителност… Едва ли има жена, която да не е изпитвала неприятния предменструален синдром. При някои дами той продължава само няколко часа, при други – с дни. Специалистите обясняват, че се дължи на хормоналните промени, които настъпват в организма на жената преди появата на мензеса. Въпреки това обаче, в продължение на години жените ежемесечно страдат. Добрата новина е, че наскоро проведено проучване на бразилски учени показа, че комбинацията от есенциални мастни киселини и витамини може напълно да предотврати появата на предменструален синдром. Изследователите са категорични, че жените, които ежедневно в продължение на 6 месеца приемат от важните киселини и едновременно с това Витамин С вече няма да се оплакват от болки в корема и раздразнение.
В проучването са участвали 120 жени, страдащи от тежка форма на предменструален синдром. Те били разделени на две групи като половината от тях получавала есенциални мастни киселини и витамини, а другата – плацебо. 6 месеца по-късно се оказало, че дамите от първата група вече не забелязват симптомите на предменструалния синдром.
Статистиката сочи, че в световен мащаб около 95% от жените се оплакват от поне един от симптомите на предменструалния синдром. 35% пък имат изключително тежки проявления – като гадене, силни болки и виене на свят. Много дами са изключително неработоспособни в периода преди появата на мензеса, те са раздразнителни, избухливи и дори склонни на насилие.
Учените са убедени, че откритието им е изключително важно, тъй като есенциалните мастни киселини не променят хормоналния баланс в женския организъм, а само подтискат неприятните симптоми, което определя тази терапия като напълно безопасна за дамите.
Есенциалните мастни киселини са полиненаситени мастни киселини от две групи – Омега-6  (линолова, гама линоленова, дихомо-гама линоненова, арахидонова, докозатетраенова и докозапентаенова мастни киселини) и Омега-3 (алфа-линоленова, ейкозапентаенова, докозапентаенова и докозахексаенова мастни киселини). Те се съдържат в лененото масло, кокосовото, конопеното, крил маслото.

Ревита Ви препоръчва
Vit C Release, 500 mg
Иглика масло, 1 300 mg
Кокосово масло, 474 ml
Коноп & протеин & фибри, 454 g
Конопено масло, 237 ml
Крил масло, 500 mg
Ленена пудра с протеини & фибри & лигнани, 454 гр
Ленено масло, 1 000 mg 57% АЛК
Ленено масло, 1 300 mg 57% АЛК
Ленено масло, 474 ml
Ленено масло, 474 ml Супер лигнан
Пореч масло, 1 300 mg
Мега ЕФА бленд, 1 350 mg
МЕГА – ДХК, 1 000 mg
Неуроминс ДХК, 100 mg
Неуроминс ДХК, 200 mg
Витекс (плод), 400 mg
Китайска ангелика (корен), 565 mg
Малина (лист), 480 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top