×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Липсата на витамин D води до депресияВъзрастните хора с ниски нива на витамин D по-често страдат от депресия. Това твърдят холандски учени от Свободния медицински университет в Амстердам. Според тях 13% от възрастното население се бори с депресията и това може да се дължи на ниското ниво на витамин D в кръвта. "Основните причини за недостиг на витамин D е по-малкото излагане на слънце, неправилното хранене и начин на живот. Възрастните рядко приемат допълнително витамини, а те се оказват изключително важни” казва д-р Уайт Хогенджик, ръководител на проучването. „Липсата на достатъчно витамин D често е причина за депресивни състояния”, допълва специалистът.
Д-р Хогенджик и колегите му са изследвали кръвта на над 1300 доброволци на възраст между 50 и 95 години. Резултатите показали, че хората, диагностицирани с депресия, са с по-ниски нива (около 14%) на витамин D. Специалистите са категорични, че резултатите са изключително важни за лечението на депресия при възрастните хора. „Правилният хранителен режим, приемът на допълнително витамини може да подобри състоянието на болните. Необходими са допълнителни изследвания в тази насока, но първите резултати са много обнадеждаващи”, категоричен е д-р Хогенджик.

 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.