Search
Филтрирай по...

Магданозът подтиска туморите

Съдържанието на миристицин в магданоза помага в борбата с рака, смятат учени. Съставката е полезна за потискане образуването на тумори в белите дробове, показват резултати от проучване. Пресният магданоз освен това е богат на желязо, витамини К, С и А. Желязото е жизненоважен елемент, поради участието му в редица основни процеси в организма, включително транспорт на кислород и синтез на ДНК. Затова нормалните му нива са от изключително значение за организма.

Витамин К, който се съдържа в магданоза, е необходим за правилното съсирване на кръвта. Участва и в изграждането на костната тъкан. Установено е, че недостигът на витамина в организма е причина за намалена костна плътност.

Адекватните нива на витамин К са от значение и при профилактиката на инсулта. Консумацията на магданоз помага за поддържането на силна имунна система. Благоприятният ефект се дължи на съдържанието на витамини С и А.  Към полезните съставки на магданоза спада и лутеолин – отличава се с антиоксидантните си свойства и предпазва организма от вредното действие на свободните радикали. Лутеолинът насърчава въглехидратния метаболизъм, има противовъзпалителни свойства.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top