×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Мазнините подобряват настроениетоЗащо всеки път, когато сте тъжни посягате към шоколада и мазните банички? Може ли храната да ви помогне да се справите с депресията и лошото настроение? Белгийски изследователи твърдят, че колкото повече мазнини консумирате, толкова ще сте по-щастливи. Според тях всеки човек има здрава емоционална връзка между психическото състояние, в което се намира и храната. Когато хората са уморени, стресирани или тревожни, повечето от тях несъзнателно посягат към шоколада, а не към ябълките. Проф. Лукас Ван Оденьов и екипът му направили ядрено магнитен резонанс на 12 доброволци, изпаднали в депресия. Отделни зони в мозъка им показвали, че те са тъжни и подтиснати. Учените дали на доброволците ястия, в които мазнините имали превес. Оказало се, че след всяко хранене нивото на тревожност рязко намалявало и доброволците сами се определяли като „по-щастливи”. Изследователите подложили хората и на други тестове – те трябвало да слушат весела или тъжна музика, да гледа филми и картини, които обикновено предизвикват тъга и неприятно чувство. Оказало се обаче, че само мазнините в храната имали ефект на антидепресанти.
В края на проучването учените заключили, че състоянието на тревожност и депресия при хората, които приемат повече мазнини е почти с 50% по-малко. Това обяснява и факта защо хора, които са на диета или такива, които гладуват често изпадат в тревожни състояния. Досега се смяташе, че храната в комбинация с приятни стимули (музика, филми и т.н.) могат да повлияят на човешките емоции. Сега вече може да се каже със сигурност, че само хапването е достатъчно, за да се почувствате по-щастливи.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Продуктът беше успешно добавен в любими.