Search
Филтрирай по...

Мелатонинът ни прави по-умни

Мелатонинът ни прави по-умниВсяка майка иска детето й да е умно, да се изявява първо в училище, да има добри оценки. Как обаче да стане това? Като боядисате стаята на мъничето в различни цветове? Като го водите на плуване и танци или… Ново проучване на израелски учени показва, че ниските нива на мелатонин могат да доведат до понижаване умствените способности на децата. Изследователите са направили различни тестове с 40 малчугани.
Мелатонинът е хормон, който се произвежда от епифизната жлеза в мозъка и регулира биохимичния ритъм на организма като осигурява редовния сън. Освен това той е отговорен и за регулацията на телесната температура и промените в кръвното налягане. В най-голямо количеството той се секретира през пубертета и намалява със процеса на стареене.
Учените са установили, че при децата, при които има липса на мелатонин умствените способности намалява почти наполовина. Според тях това се дължи на факта, че намалена секреция на хормона може да предизвика недостатъчно добро оросяване с кислород на предния мозъчен дял. Така се засягат някои познавателни умения на малчугана. Учените са категорични, че допълнителния прием на мелатонин може да помогне за подобряване умствените способности на малките.

Ревита Ви препоръчва

Мелатонин, 2.5 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top