Search
Филтрирай по...

Млечният бодил защитава мозъка и черния дроб

Млечният бодил защитава мозъка и черния дроб

Главният мозък и черният дроб са органи, които проявяват метаболитна активност и се намират под постоянна атака на болести, предизвиквани от свободни радикали. Повишеното ниво на холестерол и триглицериди в съчетание с нездравословно ниво на глюкоза в кръвта може да доведе до увреждане на техния клетъчен матрикс.

От Неалкохолна стеатозна болест на черния дроб (НАСБ) според мнението на специалистите, страдат от 20 до 40% от възрастното население. А такова заболяване като старческо слабоумие по статистика се наблюдава при близо 50% от хората на възраст над 85 години. Значителна степен на защита от НАСБ и стареене на мозъка оказва откритото в млечния бодил активно вещество – силимарин.

Силимаринът предотвратява увреждането на черния дроб и способства за неговото възстановяване.

Черният дроб изпълнява над 300 важни метаболитни функции в организма. Една от тези функции е образуване на холестерол и важни липиди, необходими за синтеза и регенерацията на клетките. Приемът на големи количества, обработени въглехидрати и хидрогенирани мазнини може да доведе до излишък на триглицериди в кръвта, които попадайки в клетките на черния дроб, способстват за развитието на НАСБ.

Според научните изследвания приемът на силимарин оказва положително въздействие при пациенти с НАСБ – той понижава активността на чернодробните ензими, маркиращи наличието на заболяването и води до подобряване на състоянието.

Силимаринът защитава нервните клетки и забавя стареенето на мозъка

Силимаринът е вещество, способно да премине през хематоенцефалитната бариера в мозъка и да окаже въздействие върху нервните функции на невромедиаторите. Той предпазва мозъка от увреждане като защитава деликатните глиални клетки от атаките на свободните радикали.

Силимаринът възпрепятства образуването на плаки в кръвта.

Един от ключовите показатели за определяне на болестта на Алцхаймер е наличието на амилоидни плаки, блокиращи електрическите и химическите сигнали между невроните. Известно е, че кръвните плаки са обикновен отходен продукт от метаболитната дейност на мозъка, а тяхното натрупване води до възникване на признаци на старческо слабоумие. Според проучвания силимаринът помага на мозъка да се освободи от амилоидните плаки, преди да започнат да се свързват по между си, ограничавайки нормалните клетъчни връзки.

Силимаринът намерен в състава на млечния бодил е мощно питателно вещество, което способства за нормализиране на процеса на метаболизъм в мозъка и черния дроб. Лекарите-диетолози препоръчват приемането на 250 до 500 мг хранителна добавка с млечен бодил на ден, за получаване на оптимално количество силимарин.

Ревита Ви препоръчва:

Тисилин дейли клийнс, 855 mg

Тисилин, 175 mg

Тисилин дижестив клийнс, 540 mg

Тисилин Супер, 750 mg

Тисилин (билкова пречистваща програма в 3 фази)

Тисилин (минерална пречистваща програма в 3 фази)

Млечен бодил, 355 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top