×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Летният сезон и топлите месеци ни напомнят за приятни емоции, плаж, солен вкус на море, свеж морски бриз в косите. Морският въздух и морската вода са най-добрата терапия за много заболявания на нервната система, дерматологични болести, сърдечно-съдови заболявания, заболявания на опорно-двигателния апарат и др.

 

морска вода, разтвор от морска вода, добавки за подсилване на организмаТерапията с плуване в морска вода се използва като рехабилитационна процедура при тежки травми и нелечими, дегенеративни болестни състояния.

 

Всеки от нас се е замислял на какво се дължат тези силни, лечебни свойства на морската вода. Учени от всички страни по света доказват една теория, че тайната на лечебната сила на морската вода се крие в нейния минерален химичен състав. Изследвана и проучвана морската вода се оказва истинско обвито в мистерия съкровище. Чудодейна сила, която е свързана с нейният минерален състав. Минералният състав на изотоничен разтвор от морска вода изключително много се доближава до състава на кръвната плазма. В превод от латински език „изотоничен” означава „еднакъв”. В медицинските и биологичните науки е навлязъл термина „изотоничен разтвор”, с който се обозначават всички разтвори с еднаква концентрация на соли (разтвор с 9% концентрация на соли), както в кръвната плазма.  Когато солевата концентрация е над 9% тогава разтвора е хипертоничен, а когато е под 9% е хипотоничен. В резултат на физичния процес осмоза при поставяне на клетки в хипертонична среда, се предизвиква насочено излизане на водните молекули към средата с по-висока солева концентрация, в резултат на което клетката загубва, така необходимата за жизнените си процеси вода и умира. Когато клетките са в хипотонична среда се получава насочено, неконтролируемо навлизане на водни молекули в клетката, което води до нейното раздуване и спукване (лизис).

 

Морската вода е строго изотоничен разтвор, който осигурява подходяща среда за протичане на всички нормални, жизнени процеси в клетките на едноклетъчните и многоклетъчните организми.  Минералният състав на морската вода е сравнително специфичен за различните ареали и географски ширини, като се повлиява от видовия състав на флората и фауната, процеси на гниене на мъртва материя, растеж на планктон, количество валежи, обем на вливане на сладководна вода, изветряне и изронване на скали и др. Солите във воден разтвор са под формата на йони, като положително заредените йони се наричат катиони, а отрицателно заредените йони се наричат аниони. Над 99% от съдържанието на йони в морската вода са на калиеви, магнезиеви, калциеви и натриеви катиони и хлоридни и сулфатни  аниони. Тези йони са с почти постоянна концентрация в морската вода и имат консервативен химичен състав (55% натриеви йони, 31% хлоридни йони, 8% сулфатни йони, 4% магнезиеви йони, 1% калциеви йони и 1% калиеви йони). Останалият 1% от йонния състав се разпределя между всички естествено съществуващи в природата химични елементи, но присъстващи в много малка концентрация. Те определят специфичността в минералния състав на морската вода от различните морски, водни басейни. Съдържанието на минерални соли, необходими за всички метаболитни, жизнени процеси в клетката, правят морската вода перфектната среда за зараждане на живота и еволюция на организмовият растителен и животински свят.

 

Първите медицински приложения във фармацевтичната индустрия на морската вода, се свързват с промиващи разтвори за носната лигавица. Научни изследвания, от последните години, на медицински специалисти, работещи в областта на оториноларингологията, доказват положителния ефект на изотоничния разтвор от морска вода при лечението на деца с остър ринит, на възраст от 6 до 10 години. Резултатите от изследванията на децата, показват чувствително затихване на симптомите на остър ринит и значително по-малко случаи на рецидивиране на заболяването. Причината е, че не се използват агресивни агенти, които допълнително да увредят носната лигавица и да предизвикат обостряне на заболяването. Съдържанието на соли в морската вода близки до това в кръвта, позволява тя да се приема леко от организма и да стимулира регенерационните процеси в клетките от всички слоеве на носната лигавица. След получените отлични резултати при използване на морската вода за лечение на остри ринити, учените достигнаха до извода, че тя може да има и орално приложение, при което да повлияе на цялостното физиологично състояние на организъма.

 

Учени установяват, че приемът на дистилирана, филтрирана, стерилна морска вода (морска изотоник плазма) може да подобри цялостното състояние на организма. Тя стимулира мембранния транспорт в клетката и ускорява метаболизма и, също така повишава запасяването на клетката с енергия, като доставя допълнително магнезиеви йони, необходими за синтеза на макроергични съединения в цитозола и митохондриите и подобрява проводимостта на нервния импулс, като стимулира възбудимостта на нервните и мускулните клетки, чрез допълнително набавени  калциеви и магнезиеви йони. Многобройни научни изследвания доказаха, нейните отлични качества при овладяване на трудно лечими възпалителни процеси и използването й като превантивна мярка срещу появата на нови възпалителни огнища. Приемана под формата на хранителна добавка ( ампули морска изотоник плазма), тя ускорява регенеративните и заздравителни процеси в организма, стимулира метаболизма на клетката и подсилва имунната система, като подпомага специфичния имунен отговор. За производството на ампули с морска изотоник плазма, се използва океански изотоничен разтвор, който много добре се приема от организма. Ежедневния прием на морска изотоник плазма под формата на ампули от 10 мл, като хранителна добавка ще укрепне заздравителните и съпротивителните сили на организма в опасните за здравето месеци (есенно-зимните грипни месеци и пролетно-летните месеци на алергии). Препоръчителният прием за възрастни е по 1-2 ампули по 2 пъти на ден, в продължение на 1 месец. Подходящи са да се приемат превантивно за цялостен физиологичен тонус или в комбинация с антибиотично лечение за по-бързо овладяване на възпалението и ускоряване на регенерацията на тъканите. Препоръчва се курсът на приемане на морската изотоник плазма 10 мл на Revita, да се прилага четири пъти в годината, за пълен и дълготраен ефект.

Морската вода е тайната на здравето, съхранена от природата и преоткрита от съвременните учени. Спокойно можем да кажем, че еликсирът на живота съществува и е вплетен в магията на солената морска вода.

 

Текст: Галина Рачева магистър-биотехнолог със специалност “Генно и клетъчно инженерство”

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.