Search
Филтрирай по...

Мултивитамините предпазват от инфаркт

Жените, които всеки ден приемат мултивитамини предпазват сърцето си и рискът от инфаркт при тях е по-малък. Това показва проучване на американски учени. Дамите, които досега не са имали сърдечни проблеми и всеки ден приемат мултивитамиви не са толкова застрашени от инфаркт на миокарда, колкото останалите представителки на нежния пол. Резултатите сочат, че ефектът настъпва при продължителна и редовна употреба на подходящи мултивитамини. Учените са на мнение, че това откритие е от изключително значение, тъй като може сериозно да намали броя на инфарктите в света. Сърдечносъдовите заболявания са убиец номер едно по цялото земно кълбо. Само в Европа смъртността при нововъзникнал или остър инфаркт на миокарда е около 15 – 20%. Годишно в България инфаркт получават над 12 000 души. Тези цифри могат да се намалят наполовина, категорични са учените.
Според изследването жените трябва да приемат продължително мултивитамини и минерали, за да предотвратят увреждане на сърдечния мускул и появата на атеросклероза. Атеросклерозата представлява втвърдяване на артериите. Тя се получава, когато артерията загуби своята еластичност и започне да се удебелява. По този начин артериите се стесняват и кръвният поток по-трудно достига до много части на тялото.
Повечето мултивитамини съдържат витамините А, С, Е, В6, В12, В9 (фолиева киселина), минерали като магнезий, селен, каротеноиди, карнитин, които са изключително полезни за сърцето.
Резултатите сочат, че при редовна употреба на мултивитамини, които съдържат витамин А, С или Е рискът от инфаркт намалява с 25%! Статистиката сочи още, че този процент се увеличава (до 30), ако дамите приемат витамините в комбинация в определени минерали. Проучването е направено сред повече от 30 000 жени на възраст между 49 и 83 години. Те приемали мултивитамините в продължение на няколко години.
Изследователите обаче са категорични, че жени със сърдечни проблеми не могат да се лекуват само с мултивитамини.
Ревита Ви препоръчва:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top