Search
Филтрирай по...

Най-здравите хора на планетата

 

Най-здравите хора на планетатаКои са най-здравите хора на планетата и какви са техните тайни за дълголетие? Отговорът откриваме в Япония. Жителите на  остров Окинава са познати като най-здравите хора на света. Вече 34 години подред Окинава е рекордьор по брой дълголетници не само в страната, но и в целия свят. Жителите в Окинава, надхвърлили 100-годишна възраст, наброяват над 36 000 души, от които 86% са жени. При тях почти не се наблюдават костни заболявания. Ракът на млечната жлеза се среща с 80% по-рядко, ракът на дебелото черво – с 50% по-рядко, а сърдечните заболявания – с 36%.

Тайната на тяхното дълголетие

Резултатите на окинавците са наистина впечатляващи. На какво се дължи тяхното дълголетие и добро здраве?

Жителите на остров Окитава се хранят предимно с морска храна, богата на протеини и есенциални мастни киселини Омега 3. Ежедневната им доза храна включва 1000 калории по-малко от нормалната доза на един европеец или американец. Формулата за дълголетие и здраве се крие в начинът им на хранене, което не позволява да натрупат излишни килограми. А всички знаем, че повечето заболявания са свързани с наднорменото тегло и затлъстяването – характерен проблем в Европа и Америка.

Освен това местните жители водят изключително активен начин на живот. Те се занимават с градинарство, риболов и традиционни бойни изкуства. През по-голямата част от денонощието се занимават с физическа дейност. Най-интересно е, че окинавците не бързат за никъде и не гонят резултати. Според тях в живота не бива да се бърза. Тяхното мото включва разбирания за живота като дълга дистанция и „въздухът трябва да им стигне до самия край”. И са прави! Знаем, че стресът и забързаното ежедневие влияе отрицателно върху здравето и продължителността на живот на всеки един от нас.

Друга тайна на окинавците е в това, че те ценят изключително много връзката със своите близки – роднини, приятели, познати и др. Общуването им помага да живеят по-щастливи и по-здрави.

Невъзможно е да видиш възрастен окинавец да пуши и почти никой не пие алкохол. Младите жители все по-често усвояват лошите навици от запада – цигари, алкохол, наркотици и т.н. Тези, които спазват съветите на дедите си и притежават необходимата воля, могат дълги години да се наслаждават на пълноценно здраве и хармония.

И не си мислете, че това е феномен и не можете и вие да го постигнете. Можете! Трябва малко мъдрост, добра храна, спокойствие и движение. Защото какво казват японците „Здравето е хиляди пъти по-ценно от богатството”.

Ревита Ви препоръчва:

Рибено масло, 1000 mg

Масло то черен дроб на треска, 415 mg

Неуроминс, 100 mg

Неуроминс, 200 mg

Крил масло, 500 m

МЕГА – ДХК, 1 000 mg

Мега ЕФА бленд, 1 350 mg

ЕФА бленд за деца, 445 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top