×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
витамин, витамин C, vitamin c, витамин цИнсултът е неврологично състояние, свързано с нарушение в кръвообращението на мозъка, което трудно се диагностицира, а последствията от него се лекуват още по-трудно. Съществува един добре познат витамин, който намалява риска от поява на инсулт с 19%. Той се съдържа в цитрусовите плодове…Да, това е витамин С, за който е доказано, че може да предотврати случаите на инсулт.

Изследване на Американската академия по неврология показва, че при хората, които никога не са страдали от инсулт, е по-вероятно да се наблюдават нормални нива на витамин С отколкото при хората, които са преживели инсулт. Последните имат много ниски нива на витамин С в организма.

Обикновено наднорменото тегло, високото кръвно налягане и приема на алкохол се считат за основните рискови фактори за поява на инсулт. Това изследване показва, че дефицитът на витамин С също трябва да бъде считан за рисков фактор.

В изследването са участвали 65 здрави индивида и 65 индивида, които в миналото са преживели хеморагичен инсулт. От всичките 130 участника около 45% имали нормални нива на витамин С и 45% имали много ниски. Хората с високи нива на витамин С не били преживявали инфаркт.

Знаете ли, че има 2 вида инсулт - исхемичен (който е резултат от запушване на кръвоносните съдове, снабдяващи мозъка с кръв) и хеморагичен (резултат от разкъсването на кръвоносен съд). Исхемичният инсулт се среща по-често – в около 87% от случаите, докато хеморагичният е по-рядко срещан, но обикновено смъртоносен.

Учените смятат, че ежедневният прием на витамин С може да намали риска от инсулт, особено от хеморагичния. Препоръчва се приема на плодове с високо съдържание на витамин С. Дневната нужда от него е 90 мг при мъжете и 75 мг при жените.

Освен приема на витамин С, за да се избегне инсулт е много важно да се поддържат в нормални граници кръвното налягане и холестерола.

Две наскоро проведени изследвания показват, че жените, които имат по-високи нива на витамин С и флавоноиди в тялото, са с 19% по-малко застрашени от инсулт.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.