Search
Филтрирай по...

Най-целебните подправки

Френски специалисти съставиха списък с най-полезните подправки:

Градински чай

Мехлем за нервната система. Съхранява дълго доброто настроение, прави ни по-спокойни и уравновесени. Подобрява паметта, когнитивните функции на главния мозък и храносмилането.

Джинджифил

Несравнимо полезен за храносмилането. Помага срещу гадене, няколко пъти увеличава скоростта на преработване на храната, предотвратява появата на язви и др.

Канела

Богата е на антиоксиданти, които предпазват от стрес и свободни радикали в организма ни. Канелата е добро профилактично средство срещу рак,  болестта на Алцхаймер, Паркинсон и диабет.

Куркума

Съвременните изследвания доказаха огромната полза на известната подправка от аюрведичната медицина здравето на сърдечно-съдовата система и предотвратяването на холестериновите плаки.

Мащерка

Мощно противомикробно средство. Добро средство за профилактика на много инфекциозни заболявания и укрепва имунитета. Помага и на храносмилането.

Розмарин

Има мощно антиоксидантно действие. Но с него не бива да се прекалява, защото може да предизвика конвулсии и да попречи на усвояването на желязото от организма.

Шафран

Силен антидепресант без аналог в природата. Използва се в производството на психотропни вещества за борба с депресията, но употребата му в натурален вид е за предпочитане.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top