Search
Филтрирай по...

Нанокомплексите в козметиката

Нанокомплексите в козметиката

В козметологията започна епохата на нанокомплексите. Това означава, че се появи възможност за създаване на вещества с предварително програмирани свойства. Нанокомплексите съдържат микроскопични биологично активни вещества, всяко от които се доставя в строго определени слоеве на кожата, в строго определен момент. Наночастиците са много по-малки от кожните клетки, в следствие на което те лесно проникват в дълбоките слоеве на епидермиса и дермата.

Благодарение на малките си размери, активните нано компоненти взаимодействат по-лесно с клетките и се възприемат от тях като родствени вещества. С помощта на нанокомплексите кожата активира естествените си процеси на регенерация, възстановява своята структура и усилва защитните си способности.

Действието на нанокомплексите все пак не се ограничава с транспортиране на биологично активни вещества. Различните видове нанокомплекси изпълняват различни функции и задачи.

Нанокомплексите играят ролята на „гъба”, която задържа витамините и активните съставки, а след това ги пренася и освобождава в клетките, които сигнализират, че имат нужда от тези вещества.

Нанокомплексите имат двумерна структура извън кожата и тримерна след като попаднат в нея. След превръщането си в тримерна структура, те имат способността да образуват структурирана решетка, което води до изглаждане на гънките, стягане на стриите и разтеженията и повишаване еластичността на кожата.

Съвременната нанокозметология дава възможност за профилактика и борба с преждевременното стареене на кожата, с помощта на „нежна”, адекватна корекция на процесите, протичащи в кожните клетки, както на ранен етап, така и в по-късните стадии на кожните изменения.

През 2002 година японските учени бяха удостоени с Нобелова награда за разработването на нискомолекулярна хиалуронова киселина с тегло до 1 000 000 далтона или приблизително 5 нанометра. За сравнение междуклетъчното пространство на епидермиса съставя около 15-50 нанометра.

Ревита Ви препоръчва:

Хидраплениш (65% Хиалуронова киселина) серум + Витамин С, 30 ml

Хидраплениш серум (88% Хиалуронова киселина), 30 ml

Хидраплениш § МСМ, 750 mg

Хидраплениш, 500 mg

Еликсир на младостта (серум), 30 ml
Изсветляващ крем за кожа и петна, 30 ml
Околоочен лифтинг ефект (крем), 15 ml
Освежаващ лосион, 60 ml & крем с пилинг ефект, 30 ml
Подочна терапия (крем), 15 ml
Подхранващ лосион + омекотяващ серум, 120 ml
Почистващо соево мляко, 120 ml
Регенериращ нощен крем, 30 ml
Супер защитен дневен крем, 30 ml
Тонизиращ серум с хиалуронова киселина, 30 ml

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top