Search
Филтрирай по...

Напред към фитнеса

Пролетта идва и всеки иска да изглежда по-добре в новите си дънки или къса пола. Спорните зали започнаха да се пълнят с хора. Знаете ли обаче как точно да изпълнявате всички упражнения без да се нараните? Ще ви покажем най-често допусканите грешки и тяхното решение.

Напред към фитнеса Проблем 1 – Дърпате надолу зад главата. Само хора тренирали много могат да направят това упражнение правилно и без наранявания. Ако изтеглите ръцете си рязко надолу зад главата може да нараните врата или раменете си.
Напред към фитнеса Решението – Дърпате надолу под брадичката. Изправете гърба си. Важно е да не се прегърбвате. Стегнете корема като по този начин  цялото ви тяло ще е стабилно. Важно е да не се клатушкате. При придърпнането не изтегляйте повече от брадичката си.

Напред към фитнеса

Проблем 2 – Зад гърба и нагоре. При това движение много хора вдигат тежестите зад гърба и над главата си като разчитат на силата на ръцете и раменете си. При подобно упражнение обаче може да възникне проблем както при ръцете, така и в раменете.
Напред към фитнеса Решението – Пред гърдите и нагоре. Дръжте щангата или гиричките пред гърдите си. Стойте стабилно, краката трябва да са на ширината на раменете. Повдигнете щангата пред гърдите си и над главата. Важно е да не се извивате назад. Може да подпрете гърба си на стена или стол.

Напред към фитнеса

Проблем 3 – Ръце под брадичката. Много дами вдигат щангата като я хващат по средата и вдигат нагоре над гърдите и брадичката. Това движение натоварва изключително много мускулите на раменете, но не и на ръцете.
Напред към фитнесаРешението – Работете с гирички. Повдигайте ръцете си нагоре и в страни като по този начин ще натоварвате всички мускулни групи.

Напред към фитнеса

Проблем 4 – Повдигане на тежести. Когато натоварвате краката и задните части, проблем може да възникне, ако свиете прекалено много краката си – над 90 градуса. В тази поза има риск да нараните гърба и коленете си.
Напред към фитнеса Решението – Седнете удобно на уреда и не се свивайте прекалено. Трябва да има разстояние между стомаха и краката ви. Специалистите съветват ъгълът между тях да е повече от 90 градуса.

Напред към фитнеса

Проблем 5 – Клякания. Някои хора използват допълнително тежести или помощта на уреди, за да се натоварят при кляканията. Това може да доведе само до травми и разтегнати мускули.
Напред към фитнеса Решението – разтворете крака така, че стъпалата ви да са на ширината на раменете. Леко наведете тялото си напред. Може да се подпрете на стол или друга стабилна повърхност. Колкото по-бавно клякате, толкова повече ще натоварите мускулите си.

Ревита Ви препоръчва

Алайв мултивитамин, 1g

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top