Search
Филтрирай по...

Нашата храна е нашето здраве

Огромна роля за човешкото здраве играе именно храната, с която се храним. За много хора това ще прозвучи банално, но нека погледнем какво се крие зад това твърдение.

Храната е източник на енергия. Температурата на здрав човек е 36,6 градуса. Точно тази температура е оптималната за протичане на нормалните жизнени процеси. До 40% от енергията, която извличаме от храната, се изразходва за поддържане на телесната температура.

Храната е източник на строителен материал за организма. Хранителните вещества, след освобождаването на енергията, остават в организма във вид на структурни молекули, които организмът използва за строеж и обновление на собствените тъкани.

Част от микроелементите обаче организмът не може да синтезира сам и необходимо да ги получава отвън. Калция например служи като основен материал за плътността на костната тъкан. Той е необходим за работата на сърдечния мускул и за протичане на импулсите по нервните влакна. Ако приема на калций с храната е недостатъчен, организмът може да издържи известно време, като през това време той си набавя калций от костната система.Това разбира се става за сметка на нейната плътност и здравина .

Своевременното и адекватно приемане на други биологичн-активни добавки, които не се синтезират от човешкия организъм също е изключително важно. Лутеинът например определя наситеността на пигмента на жълтото петно в окото. Това е малък участък, който отговаря за остротата на зрението. Лутеин не се произвежда от организма и губейки пигмент, очите функционират все по-зле. Това налага ползването на очила или поставянето на лещи.

Полиненаситените мастни киселини омега-3 и омега-6 например не се синтезират от човешкия организъм, но тъкмо те защитават артериите от окислените продукти на холестерина, намаляват риска от артеросклероза. Днес близо 50% от смъртните случаи са причинени от сърдечно-съдовите заболявания.

Ако намалим съдържанието на фосфолипиди в нервната система, тя ще престане да възприема пълноценно околната среда и всяка клетка ще съкрати жизнения си цикъл. Намалим ли употребата на витамин С, Р и биофлаваноиди, кръвоносните съдове ще станат трошливи и крехки, а без витамин Е човек е заплашен от безплодие.

За наше щастие днес науката е решила тези проблеми с прост и сигурен метод. Всеки човек може да живее пълноценно и в добро здраве стига да използва биологично- активни добавки.

Ревита Ви препоръчва:

Кости, тъкани и хрущяли, 480 mg

Калций § магнезий, 250 mg

Калций, магнезий и цинк, 255 mg

Калциев цитрат, 250 mg

Калциев комплекс, 500 mg

Калций § магнезий § витамин D, 250 mg

Корал калций, 805 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top