×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

„Огледалце, огледалце на стената..."

Ако отражението в огледалото вече не ви удовлетворява и виждате първите признаци на старостта върху своето лице, не е задължително да прибягвате до услугите на пластичните хирурзи. Можете да върнете времето назад с помощта на така наречените нехирургични техники за подмладяване. Нека да видим как работят те.

Микродермабразио

Може би сте чували за процедура наречена дермабразио - техника за ексфолиране на кожата, която често се използва за третиране на тежки слънчеви увреждания. Дермабразиото е инвазивна интервенция, която причинява кървене и е необходима поне 1 седмица след процедурата за възстановяване на кожата. По-щадяща негова алтернатива е микродермабразиото. При тази техника се използват фини кристали, които нежно отстраняват външния слой на кожата, разкривайки под него нова кожа - по-опъната и розова на цвят (като след слънчево изгаряне). Раздразнението обикновено утихва след 24 часа, а резултатът от процедурата е подобряване на тена и структурата на кожата, намаляване на фините линии, кафявите петна и умерените белези, причинени от акне. Обикновено са необходими около 10 процедури, за постигане на максимален резултат.

Химически пилинг

Химическият пилинг е процедура за ексфолиране на горния слой на кожата, която се извършва с помощта на специален химически разтвор. Този разтвор обикновено съдържа гликолова, млечна, салицилова, оцетна или трихлороцетна киселина. Процедурата отнема около 15 минути и може да предизвика парене и раздразнение на кожата. Няколко процедури химически пилинг могат да премахнат старческите петна, фините линии около устата и очите, белезите от акне и бръчките причинени от излагането на слънчева светлина. Резултатите варират, в зависимост от концентрацията на приложената киселина. При лекия пилинг ефектът е умерен, а процедурата може да се повтаря през няколко седмици, докато не се постигне желаният резултат. Умереният или дълбок пилинг може да предизвика подуване на лицето и образуване на кафяви корички, но в крайна сметка има по-явен резултат. Такъв тип пилинг може да се прави на всеки 6 до 12 месеца.

Неаблативен (фракселен) лазер

Неаблативните лазери, като фраксел, имат способността да проникват под повърхността на кожата без да нараняват нейния горен слой. Процедурата стимулира продукцията на колаген, намалява фините линии и подобрява тена и плътността на кожата. Неаблативните лазери също така са отличен метод за третиране на мелазма - кафяви пигментни петна, които често се появяват по време на бременност. Интервенцията е болезнена, затова при извършването ѝ се използва местна упойка. Облъчването с неаблативен лазер може да причини леко зачервяване, което преминава бързо. За най-добри резултати са необходими между 4 и 6 процедури с няколко седмици пауза между тях.

Диодни лазери

Диодните лазери са ефективна техника за третиране на акне. Също както фракселните лазери, те проникват под повърхността на кожата без да увреждат горния ѝ слой. Основният страничен ефект е временно зачервяване и възпаление, което утихва много бързо. За постигане на максимален ефект са необходими няколко сесии. След серия процедури се наблюдава значително подобрение на акнето.

Интензивна пулсираща светлина (IPL)

Също както лазерите, IPL прониква под повърхността на кожата, но за разлика от тях има по-широк спектър на облъчване, което позволява да бъдат третирани по-големи участъци. IPL намалява червенината причинена от Розацея и тъмните кръгове под очите, оставяйки повърхността на кожата неувредена. IPL също така унищожава пигментните клетки, които причиняват нежелана пигментация (като мелазма и старчески петна) и стимулира продукцията на колаген, намалявайки по този начин фините линии и бръчиците на лицето.

Ботокс

Ако гънките на челото и мимическите бръчки ви притесняват, инжекциите с ботокс могат да ви осигурят временно решение на проблема. Ботоксът е пречистен токсин, произвеждан от бактерията клостридиум ботулинум. В малки количества, този токсин отпуска лицевите мускули, намалявайки по този начин бръчките и линиите на лицето. Инжектирането отнема няколко минути и причинява минимален дискомфорт.

Обикновено минават от 3 до 7 дни преди да се забележи пълният ефект от процедурата. Ефектът от ботокса продължава от 4 до 6 месеца, след което мускулите постепенно възвръщат способността си да се съкращават и линиите и бръчките се появяват отново.

Козметични филъри (пълнители)

Козметичните филъри са субстанции, които се инжектират в кожата или подкожно, изглаждайки и намалявайки по този начин бръчките и гънките на лицето. Най-старият и добре познат филър е колагенът. Нови популярни филъри за попълване на бръчки са хиалуроновата киселина, калциевият хидроксиапатит и мазнините, извличани от бедрата и корема.

Ефектът от инжекция с хиалуронова киселина продължава около 9 месеца, от колагенова между 3 и 6, а резултатите от инжектиране на собствена мазнина могат да бъдат перманентни.

Козметични филъри за третиране на тъмни кръгове под очите

Филърите могат да маскират тъмните кръгове и торбичките под очите, придаващи на лицето уморен вид, като се инжектират в хлътналата област около очната орбита.

Козметични филъри за запълване на устни

Освен за третиране на бръчки и тъмни кръгове, филърите се използват за придаване на плътност и обем на устните. Най-популярни са инжекциите с колаген и хиалуронова киселина.

Забележка: Нехирургичните козметични процедури носят определени рискове. Съществува вероятност от алергична реакция към козметичните филъри, а химическият пилинг и микродермабразиото, могат да причинят белези или неравномерен цвят на кожата. Въпреки рисковете, тези процедури се смятат за по-безопасни от козметичните операции и са добра тяхна алтернатива. За да премерите плюсовете и минусите, се консултирайте с дерматолог, преди да се подложите на подобна интервенция.

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.