Search
Филтрирай по...

Не игнорирайте тези симптоми!

Не игнорирайте тези симптоми!Обикновено главоболието е просто главоболие, а киселините в стомаха са само признак, че сме хапнали повече, отколкото е необходимо. Дали обаче е така и кога трябва да се замислим над сигналите, които ни праща тялото? Болката е начин организмът да ни каже, че нещо не е съвсем наред. В повечето случаи нещата отшумяват без проблем, но понякога има и проблеми, над които трябва да обърнем по-сериозно внимание. По-добре по-рано да потърсим лекарска помощ, отколкото когато е станало късно.

Болка в гърдите. Ако пациентите бяха добре запознати с фините знаци, които сърцето ни изпраща преди да се е случило нещо по-сериозно, статистиката за броя на сърдечните проблеми у нас нямаше да е толкова ужасяваща, категорични са кардиолозите. Изследванията показват, че жените усещат повече симптоми преди нещо по-страшно да се случи, отколкото мъжете. Три са симптомите, на които трябва да обърнете особено внимание и да потърсите лекарска помощ – болка в гърдите, която не изчезва, недостиг на въздух и болка в горната част на тялото, която не се е проявявала преди. Дори да имате един от тези симптоми, не се колебайте да отидете при специалист и да настоявате да ви прегледа.

Продължително и тежко главоболие. Обикновено продължителното главоболие се дължи на мигрена, но ако не е съпътствано с други симптоми – като проблеми със светлината или звуците, то може да е сигнал за аневризма в мозъка. Важно е човек да не подценява главоболието, ако то продължава с часове, а дори и с дни. Потърсете лекарска помощ, защото последствията могат да са много тежки, предупреждават специалистите.

Ужасен зъбобол. Възможно е болката да е причинена обикновен пулпит и проблемът да се реши бързо, но когато зъбът се счупи или съседните зъби са увредени, а отдолу вече е започнал процес на гниене, бактериите могат да се разпространят бързо из цялото тяло. Дори да ви е страх от зъболекари, не подценявайте и не отлагайте посещението в кабинета на специалиста, защото след това може да се наложи още по-тежко лечение.

Болка в корема. След празниците много хора се чудят защо са хапнали толкова много и дали това е причината за ужасното подуване и острата болка в стомаха и корема… Понякога обаче тя може да се дължи на проблеми с апендицита. Често човек трудно може да определи къде точно го боли, но проблемът най-често е в долната дясна част и е съпътстван с гадене и повръщане. При по-продължителна болка, потърсете лекар. Проблеми с апендикса се лекуват оперативно.

Инсулт ли е?
Статистиката сочи, че 1/3 от пациентите с инсулт умират или остават с увреждания, поради факта, че пристигат в болницата прекалено късно. Причината е, че много хора не знаят симптомите на това страшно заболяване. Ако вие или някой ваш близък проявят един от тези симптоми, веднага се обадете на 112.

  • Внезапно изтръпване или слабост на лицето, ръката или крака, особено от едната страна на тялото;
  • Внезапно объркване, проблеми говора и комуникацията;
  • Внезапни проблеми със зрението с едното или двете очи;
  • Внезапни проблеми с походката, замаяност, загуба на равновесие или координация;
  • Внезапно силно главоболие с неизвестна причина.

Ревита Ви препоръчва

МЕГА – ДХК, 1 000 mg

Крил масло, 500 mg

Лют червен пипер (плод), 450 mg

Гарлицин, 350 mg

Здраво сърце, 600 mg

Здраво сърце плюс, 1 000 mg

Ситринол, 150 mg

Бяла върба (кора), 400 mg

Бяла върба, 450 mg

Глог (плод), 510 mg

Бял дъб (кора), 480 mg

Живовляк (семе), 610 mg

Червен бряст (кора), 370 mg

Репей (корен), 540 mg

Риган масло, 75 mg

Млечен бодил, 355 mg

Перли WINTER+ (Зимен сезон)

Перли YB (ферментационен баланс)

Перли IC (Интензив)

Перли Ацидофилус

Примадофилус Кидс, 80 mg

Примадофилус, 63 mg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top