Search
Филтрирай по...

Нов поглед върху стомашните инфекции

Причинителите на някои стомашни инфекции, които проявяват симптоми на остро отравяне, имат нова „хитрина”. Те са се „научили” да проникват  в организма, като използват за  прикритие вещества, подобни на състава на месото и млечните продукти. Това стана ясно на важна конференция във Великобритания.

Една от най-опасните стомашно-чревни инфекции е листериозата, предизвикана от бактериите от рода на листерията. Тази бактерия поразява вътрешните органи и е доста опасна за бременни и възрастни хора.

Главна пречка на болестотворните бактерии е киселинната среда в корема, която убива повечето от бактериите. Все пак има вероятност тези бактерии да оцелеят, макат и в тежки условия. За последните десет години случаите на листериоза в Европа са се увеличили двойно поради факта, че бактерията се е научила да преодолява защитните механизми на човешкия организъм.

Група микробиолози (под ръководството на Колин Хил от университета в Корк) представят  резултати от изследванията за начините, по които листерията прониква в човешкия организъм.

Бактерията се възползва от веществата, които влизат в състава на някои продукти. В това число влизат неутрализиращите стомашния сок  глутамати, които се намират в най-големи количества в месото и меките сирена. Хората, които употребяват  богати на глутамати продукти, заразени с листерия, имат големи шансове да се разболеят.

Учените смятат, че риска от разболяване може да се намали чрез намаляване на употребата на месо и меки сирена, както и чрез подобряване на чревната флора с помощта на пробиотици.

Ревита Ви препоръчва:

Примадофилус, 63 mg

Примадофилус кидс, 80 mg

Перли Ацидофилус

Перли IC (интенз)

Перли YB (ферментационен баланс)

Перли WINTER + (зимен сезон)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top