×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
обилно менструално течениеВсички жени са добре запознати с мъките на месечния цикъл. Те обаче могат да са още по-неприятни, ако трябва да се справяте с  по-обилно от нормалното кървене. Ако всеки месец страдате от прекалено силно  менструално кървене, сигурно ви е писнало да прекарвате толкова време в банята и със сигурност не е приятно, когато превръзките не са достатъчна бариера и остават петна по дрехите ви.

За щастие има неща, които могат да се направят, за да се избегне прекалено обилното кървене по време на цикъл. В някои случаи прекомерното кръвотечение може да се получи заради някои здравословни състояния. Първата крачка по пътя към облекчението е консултацията с личния ви лекар. Ако след нужния преглед и изследвания се установи медицинска причина за вашето състояние, ще трябва да следвате стриктно предписанията на специалистите. Ако обаче всичко е в норма, ето какви стъпки можете да предприемете, за да не страдате от болезнено и прекалено обилно кръвотечение по време на цикъл:

 

Правете упражнения!

Много жени са се уверили сами, че движението и леките натоварвания редуцират менструалното течение до нормални количества. За повечето жени кардио упражненията като тичане и колоездене имат най-добър резултат.

За жените, които изпитват болки и спазми обаче, тези упражнения могат и да се окажат затруднение. За тях плуването е подходящ заместител.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет от години се използва за лечение на различни заболявания. Той показва добри резултати в намаляването на менструални симптоми като болка, спазми и обилно кървене. Можете да смесите две супени лъжици ябълков оцет с чаша сок и да пиете за постигане на нужното облекчение. Този коктейл е добре да бъде последван от чаша вода, тъй като оцетът е много кисел и може да предизвика дискомфорт в устата, гърлото и стомаха. Може да го консумирате  ежедневно или само по време на менструалния цикъл.

Ограничете приема на захар по време на цикъл

Доказано е, че захарта има негативно влияние върху менструалния цикъл на жената. За жалост точно в този период повечето жени прибягват към  сладкото. Въпреки това, ако елиминирате захарта от храненето си по време на тези дни от месеца, ще усетите, че кръвотечението не е толкова обилно. Обръщайте внимание на количествата захар, които консумирате с храната или напитките в дните преди цикъла.

Ако страдате от прекомерно менструално кървене, изключително важно е да откриете причината, а след това и решението на този проблем. Това може да бъде знак за нещо сериозно, което се случва с вашия организъм. Продължителното обилно кървене води до чувство на умора и отпадналост. Консултирайте се с лекаря си преди да взимате каквито и да е мерки.

Ревита Ви препоръчва:

Витекс (плод), 400 mg

Иглика масло, 1300 mg

Китайска ангелика (корен), 565 mg

Малина (лист), 480 mg

Мега Ефа Бленд, 1350 mg

Коментари (14)

    • Михаела Белберова
    • 2014-05-15 16:50:11
    Пила съм какво ли не. Преглеждала съм се в четири различни страни и всички лекари са единодушни, че съм напълно здрава, всички изследвания са в нормата. Комбинация от билки ми помогна за тежкия ПМС, както и за болките донякъде, но продължава да е много силно кръвотечението. С анемията се боря с някакви капки. Билките ми регулираха цикъла до 21- 25 дни. Уж казваха, че след раждането ще се оправя, но имам две деца и подобрение никакво. Противозачатъчните доведоха само до увеличаване на бюста ми с повече от два размера. Пиша вече май в пети сайт с този въпрос, питала съм познати и непознати. Първият ми цикъл беше на ненавършени десет години и оттогава е постоянна лудница около седмица всеки месец. Най- неприятното е, че като ми погледнат изследванията, всички казват - нищо ти няма, лигавиш се. А проблемът ми се задълбочава. Последният път не успях и да изтичам до банята. С тампон и превръзка. Били сме и в спешното със съпруга ми. Отговорът е - особености на организма. Нужен ми е някакъв конкретен съвет, не издевателството от страна на един уж медицински сайт - купувай си размер супер. Че то аз и без това такъв само ползвам. И нощни превръзки. И даже в момента единствената ми мисъл е, че трябва да отида да си купя нови, защото ми е едва четвърти ден. Благодаря предварително и очаквам някаква добра идея.
    • Д-р Аелита Петрова
    • 2014-05-21 13:16:14
    Здравейте, Какви са стойностите на хемоглобина и желязото? Д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • GalH
    • 2014-05-28 17:38:11
    Сходен случай съм, + ниско желязо, хемоглобин.. От вчера разбрах , че имам миома, това вероятно е причината, която ще "преодолявам". Единственият път когато ми беше драстично намалено кръвотечението (,много се радвах на което!), беше веднага след житен режим. Обаче напоследък нямам сили да го издържа целия... Но опитай.
    • Aneliya
    • 2015-05-01 03:03:28
    Здравейте, и аз имам същият проблем от година вече. Страшно обилно кръвотечение, през месец ходя в бърза помощ и никой не може да разбере от какво ми е така. Аз живея в Америка и лекарите само вдигат ръце и обвиняват противозачатачните. Всеки месец ги сменят и ставам по- зле и ми казаха в никакъв случай да не ги спирам. Не издържам вече... Цял месец съм с кръвоизливи и съсиреци. След 2 седмици се прибирам в България , дано там да ми помогнат
    • д-р Аелита Петрова
    • 2015-05-18 16:39:00
    Здравейте! Добре е да си направите гинекологичен преглед като се приберете! д-р Маламова
    • Преслава
    • 2016-09-10 19:48:28
    Здравейте аз съм със същия проблем страшни кървища са като ми дойде пия противозачатъчни и нищо даже май по зле стана никой не ми дава конкретвн отговор какво ми е вие разбрахте ли какво ви е и как се оправихте
    • д-р Аелита Петрова
    • 2016-09-13 16:29:25
    Здравейте, След като положението е толкова сериозно, може да постъпите в АГ клиника за изследвания и адекватно лечение. Ако обилният цикъл се дължи на хипертрофия на маточната лигавица, може да се обсъди абразио. Д-р Аелита Петрова лекар в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • Нели
    • 2016-11-20 07:44:04
    Здравейте, аз съм на 17 години и от първия си цикъл до сега имам силно менструално течение. Нормално ли е един цикъл да продължава 7 дни?
    • д-р Аелита Петрова
    • 2016-11-24 17:13:01
    Здравейте, Нормално менструацията продължава от 3 до 7 дни, количеството кръвозагуба е от 50 до 150 мл. Ако имате притеснения, добре е да се консултирате с гинеколог-ендокринолог. д-р Аелита Петрова лекар биохимик в Отделение ”Имунохематология и трансфузиология” в Майчин дом Рейки мастер консултиращ лекар в Български Рейки център
    • sisi
    • 2019-05-23 01:18:05
    Zdraveite,az sum na 21 god. problema e tam che ot dni ne se chustvam dobre, znam che pri menstruaciq edin tampon ili prevruzka se izdurja s tqh 2 ili 3 chasa, toet sumnqvam se che kurveneto e tvurde obilno. Rodih predi 1 godina i 4 meseca. sega na vseki edin chas az ticham do banqta! molq samo za suvet! Blagodarq vi!
    • д-р Аелита Петрова
    • 2019-05-28 14:51:44
    Здравейте, Както може би се досещате, подобен проблем не може да се разреши без преглед и, по преценка на лекаря, изследвания.
    • Росица Войнова
    • 2021-01-12 17:12:19
    Аз също имам проблеми с обилно кървене.От две,три години насам имам постоянно проблеми.Но от миналата година в началото до сега, стана по зле.Понякога нямам два три или повече месеци,или пък само ще ми зацапва.Но лятото имах обилен кръвоизлив и се оплаших и отидох на лекар.Понеже съм анимична,ми казаха че всичко това е от Анемията ми.Но заради финансови проблеми не можах да се лекувам, дори лекарства не можах да си взема.И сега отново съм с обилно кървене и то доста по силно от лятото на 2020г.Един месец само ми зацапваше и преди три дни като се започна с обилно кървене и изхвърляне на много съсирена кръв не е спряло.Дори се принудих да използвам памперси, понеже превръзката за нула време се пълни.По цял ден съм на леглото,станали директно отивам да се оправям, защото веднага щом стана и започва да тече като река от мен!
    • д-р Шефкетова
    • 2021-01-14 14:44:33
    Здравейте, Симптомите, които описвате са доста сериозни и не бива да ги пренебрегвате. Груба грешка би било от ваша страна да приемате медикаменти, добавки без преглед и консултация с акушер гинеколог за установяване на причината за това генитално кървене. Терапията е собразява с вашата възраст, причина, придружаващи заболявания.
    • Stoyanova
    • 2022-03-20 10:59:38
    Здравейте след прекаран ковид 2021 менструалния ми цикъл стана нередовен , започна да ми закъснява , през целия ми живот е бил обилен и продължителен 7 дни.От тогава всичко се обърка кървене 10 дни но слабо. В м. октомври 2021 ми започна кървенето и просто не спря 20 дни , бях на Дуфастон 10 дни без резултат след това веднага Регион 8 дни кървенето отново не спря. Наложи се кюртаж на хистология пише микро полип. До тук добре ,декември нормален цикъл, януари не ми дойде , февруари още един Ковид и от края на февруари отново се получава същото .Кървене което не спира, отново искат кюртаж , а аз не искам ,хормоните са в норми а аз не спирам да кървя, незнайно от къде

    Здравейте!

    Личните ми наблюдения са, че немалък брой пациенти имат подобна промяна в цикъла след ковид. Съветвам Ви да започнете прием на орален контрацептив ( ако не планирате бременност в момента) или цикличен прием на дуфастон ( в случай, че искате да забременявате), всичко това може да се съчетае и кръвоспиращи лекарства. Това са лекарствени продукти с рецепта и изискват посещение при гинеколог. Като цяло считам, че проблемът Ви изисква преглед ( не защото е опасно или страшно, но стратегиите са много и редно да ги обсъдите с лекар на място) и няма как да Ви консултирам пълноценно онлайн.

    Поздрави,

    Д-р Маргарита Маламова

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.