Search
Филтрирай по...

Опасни сигнали, които жените не бива да пропускат

Опасни сигнали, които жените не бива да пропускатБългария е на едно от челните места в Европа по сърдечно-съдови заболявания. Високо кръвно налягане, висок холестерол, инфаркт и инсулт… Статистиката е повече от ужасяваща. Забързани в ежедневието си обаче повечето от нас не обръщат внимание на сигналите, които организмът ни изпраща. Инфарктът в повечето случаи идва ненадейно – болният се хваща за гърдите, пребледнял, едва говори от болка и колабира. За много жени обаче проблемът е още по-сериозен. Болестта се промъква почти незабелязано и се проявява в различни симптоми, които често дамите игнорират. Ето защо ще ви дадем списък с най-често срещаните оплаквания, за които трябва да следите. Не се колебайте да потърсите лекарска помощ и при най-малкото съмнение. Това може да спаси живота ви. Добре е да знаете, че симптомите на инфаркта при дамите са по-различни от тези при господата.

Лесна уморяемост. Почти 70% от жените, които получават инфаркт, се уморяват лесно. Статистиката сочи, че това състояние се появява около месец – два преди инцидента. Ако не може да се справите с ежедневните, рутинни задължения, обърнете се към лекаря си и направете необходимите изследвания на сърцето.

Сънливост или безсъние. Ръка за ръка с умората повечето жени, които са се озовали в болница със сърдечния проблем споделят, че преди това постоянно са заспивали на работа или пък трудно са затваряли очи. Те не могат да обяснят на какво се дължи този факт.

Безпокойство и стрес. Факт е, че стресът е една от основните причини за инфаркт. Дамите са емоционално много по-уязвими. Ето защо всяко по-силно безпокойство или по-продължителен стрес може да е причина за сърдечно-съдовото заболяване.

Стомашни проблеми или гадене. Много от жените, преживели инфаркт споделят, че преди инцидента са имали стомашни проблеми, гадене, повръщане… Обърнете внимание на тези неразположения на храносмилателната система и потърсете лекарска помощ незабавно.

Затруднено дишане. Около 40% от жените, които са се изправили пред инфаркта след това казват, че няколко седмици преди инцидента са дишали по-трудно. Въздухът не им е достигал, задъхвали са се по-лесно.

Симпоми на настинка. Умора, бледа и потяща се кожа… Може би се чудите дали това не е настинка. Ако обаче нямате температура, гърлото не ви боли и носът ви не тече, най-вероятно причината е друга.

Болки във врата, ушите и рамената. Мъжете се оплакват от болка в сърдечната област, когато получават инфаркт. За жените обаче е характерно да споделят за болка около главата и раменете. Ако тя е остра – не чакайте, а потърсете лекарска помощ.

Ревита ви препоръчва

Чесън (луковица), 580 mg

Живовляк (семе), 610 mg

Гарлицин, 350 mg

Здраво сърце, 600 mg

Здраво сърце плюс, 1 000 mg

Ситринол, 150 mg

Алое вера (лист), 550 mg

Рейши, 190 mg

Шийтаке & Майтаке, 400 mg

Куркума, 500mg

Чесън & магданоз, 545 mg

Сминдух (семена), 610 mg

Крил масло, 500 mg

Хром, 200 mcg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top