×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.
Опасностите на плажаПлажният сезон е в разгара си и най-вероятно скоро и вие ще попълните редиците на почиващите. Но какво очаквате от морската си почивка? Красив равномерен тен и нови интересни запознанства? За съжаление почивката на брега на морето не винаги завършва така, както ни се иска. На плажа ни дебнат множество опасности. Вижте от какво трябва да се пазите, за да не провалите дългоочакваната си лятна ваканция.

Слънчево изгаряне

Ако се глезите със слънчеви бани между 11.00 и 17.00 ч., има риск да получите опасно кожно изгаряне. В тези часове слънцезащитният крем не е достатъчен! Прекаленото излагане на слънце в горещата част на денонощието може да доведе до зачервяване на кожата или сърбеж. В такива ситуации на помощ идват кремовете със съдържание на пантенол или обикновеното кисело мляко, което можете да купите от супермаркета. При сърбеж помагат антихистаминовите препарати (например на основата на лоратадин или цетиризин). Да се възползвате от „бабината рецепта” с растително масло не се препоръчва – мазнината пречи на кожата да диша, а това забавя процеса на нейното възстановяване.

Прегряване

Преките слънчеви лъчи и отсъствието на шапка са най-добрите приятели на прегряването. Обикновено процесът започва със световъртеж, гадене и слабост. А след това се появява главоболие, ускорен пулс и ако не се вземат мерки дори загуба на съзнание. За да избегнете слънчевия удар, покривайте главата си с кърпа или сламена шапка и я мокрете на всеки 30 минути с вода. Сваляйте всички метални украшения и пийте големи количества течности (минимум 3-4 литра на денонощие). Ако усетите чувство на слабост, се преместете на сянка или в прохладно помещение. Поставете на челото си студен компрес и си починете за 30-40 минути.

Фотодерматит

Ако след престой на слънце по тялото ви се появяват малки пъпчици, това е признак за фотодерматит. В такъв случай не пропускайте да си взимате душ след всяка разходка на слънце и избягвайте плодовете и зеленчуците, които усилват чувствителността към слънчевите лъчи.

Паразити

Не забравяйте, че обществените плажове се чистят по-рядко. А сутрин хората често разхождат там своите домашни любимци, които могат да ви оставят за подарък хелминти или лептоспироза. Ето защо задължително използвайте шезлонг или хавлия, когато се печете, а веднага след плаж си вземайте душ, който ще отмие попадналите на кожата личинки.

Възпаления

За някои жени е достатъчно да поплуват няколко минути в прохладната вода или да поседят върху влажния пясък, за да се „сдобият” с цистит. За да се предпазите от подобни неприятни последствия, излизайки от водата се подсушавайте с хавлия и се преобличайте в сух бански или сухо бельо. В случай че все пак се появи „режеща” болка при уриниране и болки в областта на малкия таз, незабавно прекратете къпането в морето и започнете да пиете билкови чайове (от мечо грозде, брезови пъпки или листа от живовляк). Ако в рамките на едно денонощие не почувствате облекчение, ще се наложи да се обърнете към лекар, който ще ви предпише лечение с антибиотици.

Ангина

Често срещана „картинка” по време на плажна почивка е опашката от туристи пред хладилника с бира или фризера със сладолед. И наистина ние често се опитваме да охладим тялото си със студени напитки и ледени десерти, без да осъзнаваме факта, че слънцето атакува имунната ни система, а гърлото ни реагира на това с възпаление на сливиците. Ако страдате от хроничен тонзилит, ангината ви е в кърпа вързана. И за да не завършите своята ваканция с температура от 40° и гнойни тапички на сливиците, вземете мерки още щом усетите първите симптоми на възпалено гърло. Откажете се временно от плуването и помещенията с климатик. Правете „нагревки” на гърлото си с топли чайове. Смучете ментови бонбони и впръсквайте в гърлото си спрей.

Гастроентерит

В топлата вода живеят и се размножават множество микроорганизми. Ето защо пиенето на вода може да доведе до ротавирусен гастроентерит. Заболяването започва с гадене, повръщане и болки в стомаха. След това се появява диария, а телесната температура се повишава. За да се предпазите, се старайте да се къпете в морето сутрин, когато водата е прохладна и внимавайте тя да не попада в устата ви.

Гъбички

На пясъка, където току що е стоял болен човек, могат да останат гъбички, които можете да „хванете”, ако се разхождате боси. Още при първите симптоми (сърбеж, белене и напукване на кожата на стъпалата) посетете дерматолог. Все пак борбата с гъбичките не е никак проста.

Инфекции

Отдавайки се на любовни ласки на плажа, вие излагате интимните си места на бактерии (като e-coli, стрептококи и стафилококи), които се спотайват в топлия пясък и могат да предизвикат колпит (възпаление на лигавицата на влагалището) или цервицит (възпаление на шийката на матката). Тези заболявания могат да се разпознаят при наличие на сърбеж, бяло течение с неприятна миризма и болки в долната част на корема. За да избегнете подобни проблеми, използвайте одеяло или плажна кърпа и промивайте интимните си зони с антисептик.

Ревита Ви препоръчва:

Репелентни лепенки против комари

Кокосово масло, 474 ml

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.