Search
Филтрирай по...

Опасност за новородените!

Опасност за новородените!Шест пъти е по-висок рискът от белодробна инфекция при новородените с ниско ниво на витамин D в кръвта. Това показва проучване на холандски изследователи, проведено наскоро. През първите 12 часа от живота си бебетата са изложени на сериозна опасност да развият бронхиолит или пневмония. Д-р Мириям Белдорбос, ръководител на изследването и нейните колеги, направили тестове на 160 деца в първите часове след раждането. Те взели кръв от новородените и изследвали нивото на Витамин D. Учените проследили развитието на децата в продължение на една година като периодично мъничетата били подлагани на кръвни тестове. Оказало се, че при появата на бял свят близо една четвърт от децата са с много ниско съдържание на Витамин D в кръвта. Резултатите от проучването показали, че през първата година от живота им рискът от белодробни инфекции при тези малчугани скачал 6 пъти.
Подобно проучване е правено и в САЩ, както и в други европейски страни. Статистиката сочи същото.
Витамин D се произвежда от организма, когато човек се излага на пряка слънчева светлина. Холандките учени установили, че бебетата, родени през юли имат най-високо количество Витамин D в кръвта, докато тези, родени през декември – най-ниско. Липсата на ценния витамин води и до меки, слаби кости и до появата на рахит.
Учените са категорични, че бъдещата майка трябва да приема повече Витамин D през бременността, за да запази здравето на детето си от коварни болести като диабет тип 1 и респираторни заболявания. Холандските учени установили, че жените, които приемат Витамин D през бременността като хранителни добавки раждат деца с по-високи нива на витамин в кръвта.

Ревита Ви препоръчва

Калций & магнезий & витамин D, 250 mg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top