Search
Филтрирай по...

Отвориха мобилни кабинети за СПИН

Отвориха мобилни кабинети за СПИНСедем нови мобилни медицински кабинети за безплатно и анонимно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН бяха отворени в страната. Центровете са в Благоевград, Видин, Добрич, Пловдив, Русе, Стара Загора и Хасково.
„Мобилните кабинети ще дадат възможност все повече хора у нас да бъдат обхванати от дейностите за превенция на ХИВ/СПИН с безплатни и анонимни тестове. По този начин ще можем да ограничим разпространението на опасната болест и на всички новооткрити случаи ще бъде осигурено необходимото навременно лечение”, заяви здравният министър Атанасова.
От началото на годината досега са регистрирани нови 75 случая на ХИВ-позитивни лица, от тях 57 мъже и 18 жени.  Половината от новооткритите случаи на ХИВ са млади хора под 29 години. Най-голям е броят на новите случаи на ХИВ-позитивни в София – 40 лица, следват областите Пловдив – 10 лица, Варна – 4 лица и Пазарджик – 3 лица. 32 % от всички новоинфектираните са лица, употребяващи интравенозни наркотици. Общо 1548 души в страната са болни от страшната болест.

Ревита Ви препоръчва

Сибирски женшен (корен), 410 mg

Астрагал (корен), 470 mg

Витамин С – Алайв, 500 mg

Куркума, 500 mg

Млечен бодил, 355 mg

Гарлицин имун съпорт, 400 mg

Тисилин 175 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top