Search
Филтрирай по...

Откриха 127 нови мутации на свинския грип

Откриха 127 нови мутации на свинския грип Зимата е към края си и е време грипът да ни остави на спокойствие. Няколко месеца постоянно слушахме за опасността от т.нар. “свински грип” и неговите последици.
Вирусът H1N1, наричан още “свински грип” се появи за първи път през 2009 г. и бързо се разпространи по цялото земно кълбо, превръщайки се в истинска пандемия. Миналата година Световната здравна организация обяви, че пандемията е преминала, но през зимния сезон вирусът продължава да поразява стотици, дори милиони хора по целия свят. За съжаление и тази зима имаше смъртни случаи дори и в България, но лекарите ни увериха, че ситуацията е овладяна.
Симптомите на H1N1 приличат на всички грипни симптоми – висока температура, кашлица, болки в гърлото и мускулите, главоболие, умора. Някои хора се оплакват от диария и повръщане. За да се докаже, че страдате от “свинския грип”, са необходими лабораторни изследвания, които отнемат дни.
Има ли допълнителна опасност обаче? Китайски учени са установили, че вирусът H1N1 мутира изключително бързо. Той се комбинира с други бацили и вече има 127 нови разновидности. Проблемът е, че те са много по-силни и по-опасни от “оригиналния” вирус, който беше открит през 2009 г. Според учените 8 от новите вируса са изключително опасни и дори смъртоносни. Те могат да се разпространяват бързо, не са податливи на досегашните лекарства и причиняват редица усложнения. Лекарите предупреждават, че “свинският грип” може да се окаже истинска заплаха за населението. Засега единственото, което може да се направи е профилактиката и укрепване на имунната система, честото миене на ръце и избягването на помещения, в които има много хора.

Ревита Ви препоръчва

Ехинацея, 400 mg

Ехинацея & витамин С, 492 mg

Ехинацея & астрагалус & рейши, 400 mg

Ехинацея, 30 ml (без алкохол)

Самбукус за деца сироп, 120 ml

Самбукус, 200 mg

Самбукус имун систем сироп, 120/240 ml

Самбукус сироп 120/240 ml

Пчелен прашец, 580 mg

Алое вера (сок от цели листа), 1 000 ml

Алое вера (гел и сок) плодов, 1 000 ml

Алое вера (гел и сок), 1 000 ml

Алайв мултивитамин, 1g

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top