Search
Филтрирай по...

Откъде идва тъгата?

Откъде идва тъгата?Първата крачка към лечението на депресията е да се разбере какво я причинява. В повечето случаи тя се дължи на множество фактори. Добре е да разберете какво ви прави тъжни и гони усмивката от лицето ви и да се опитате да се справите с проблемите. Предлагаме ви някои от основните причини за депресията.

  • Биологични причини. Все още не се знае напълно защо и как се случва, но учените вече са установили, че мозъкът на хората с депресия работи по различен начин. Тъгата може да се дължи на химични процеси, които протичат в организма и това да води до потиснатост, умора и унилост.
  • Генетични причини. Изследвания сочат, че депресията може да се предава и от поколение на поколение. Ако някой във вашето семейство е страдал от тази неприятна болест, възможно е и вие да се разболеете.
  • Пол. За съжаление жените са два пъти по-податливи на депресия от мъжете. Все още не може да се каже защо. Учените смятат, че причината е в хормоните, които бушуват в женския организъм.
  • Възраст. По-възрастните хора са изложени на по-голям риск. Това може да се дължи на много фактори – живеят сами, получават по-малко пари, обзема ги мисълта за смъртта…
  • Здравни проблеми. Хора, които страдат от хронични и неизлечими болести като рак, сърдечно-съдови проблеми по-често изпадат в депресия. Постоянната борба със здравните неразположения е сериозен фактор, причиняващ депресията.
  • Травма. Емоционално или физическо насилие може да доведе до депресия. Същото се отнася и при смърт на любим или близък човек.
  • Стрес. Факт е, че повечето хора се депресират, когато са под стрес. Психиката им често не се справя с огромното напрежение, на което са подложени.
  • Лекарства. Много медикаменти предизвикват депресивни състояния. Често хората пренебрегват листовките, в които е описано, че лекарството може да е причина за депресията.

Ако попадате в една от рисковите групи, чувствате се унили и тъжни, не мислете, че няма изход. Опитайте да се преборите със ситуацията. Някои хора са наясно защо са в депресия, други не. Добре е да знаете обаче, че това състояние не е по ваша вина, не се измъчвайте. Депресията е болест като всяка друга и може да се излекува.

Ревита ви препоръчва.

Ge 132 Active, 100 mg

Calmeral, 600 mg

Маточина (лист), 490 mg

Спокойна нощ, 440 mg

Валериана, 525 mg

Валериана (корен), 530 mg

Жълт кантарион, 420 mg

Добро настроение, 471 mg

Глог (плод), 510 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top