Search
Филтрирай по...

От депресията боли глава

От депресията боли главаПовечето от нас знаят кои са емоционалните симптоми на депресията. Наясно ли сте обаче как може да се прояви тя физически? Възможно ли е това състояние на ума и психиката да повлияе и на тялото? Отговорът е категорично “Да”. Ето най-често срещаните симптоми, по които може да познаете депресията. Не се колебайте да потърсите специалист, ако подозирате, че някои от тези физически неразположения са свързани с вашето емоционално състояние.

Главоболие. Много хора, страдащи от депресия се оплакват от често главоболие. Те се събуждат сутрин с неприятното усещане, че “главата им ще се пръсне”. Мигрената е най-често срещаният симптом на депресията.
Болки в гърба. Ако болките в гръбнака и гърба, които досега са били търпими се засилят, може би нещо с емоциите не е наред. Помислете дали последните седмици не се чувствате по-унили и тъжни.
Мускулни и ставни болки. Депресията може да е причина хроничните болежки да се засилят. В случай, че преди време сте имали стара травма, най-вероятно сега тя ще се “обади” и ще напомни за себе си.
Болки в гърдите. Изключително важно е да не подценявате болките в гърдите. Понякога те се сигнал за сериозно сърдечно заболяване. Дори и при най-лекото неразположение потърсете консултация с лекар. Не чакайте проблемът да стане по-сериозен. Важно е да вземете мерки навреме.
Проблеми с храносмилането. Много хора са свикнали са се справят сами със стомашно-чревните проблеми. Диарията или запекът са болежките на новото хилядолетие. Това е така, защото се храним неправилно, не вземаме пробиотици и не се движим достатъчно. Проблемите с храносмилането могат да са червено флагче и за тежка депресия. Стомахът и червата реагират бурно на всяко емоционално неразположение.
Умора и раздразнителност. Без значение, че спите достатъчно, имате работа и любящо семейство, все още сте уморени, ядосвате се за дребни проблеми и не знаете защо светът ви е крив. Може би нещата са по-дълбоки и трябва да потърсите отговор от специалист.
Липса на достатъчно сън. Много хора, които страдат от депресия не спят достатъчно. Въртят се в леглото, събуждат се рано, трудно заспиват. Има и случаи, при които тъгата води до постоянна сънливост и отпадналост.
Борба с килограмите. Колко килограма качихте през последните няколко месеца? Ако са повече от 5, може би имате проблем… и той не е с пастите и баничките. Може би пък сте свалили драстично теглото си, не ви се яде и отказвате дори любимото си ястие. Депресията води до проблеми с килограмите и често хората не го осъзнават.

Много хора, които имат част от тези симптоми не търсят помощ, защото не приемат, че страдат от депресия. Тя може да причини редица проблеми както на емоционално, така и на физическо ниво. Ето защо трябва да обърнете внимание и да се лекувате навреме.

Ревита Ви препоръчва

Ge 132 Active, 100 mg

Calmeral, 600 mg

Маточина (лист), 490 mg

Спокойна нощ, 440 mg

Валериана, 525 mg

Валериана (корен), 530 mg

Глог (плод), 510 mg

Добро настроение, 471 mg

Жълт кантарион, 420 mg

Алайв мултивитамин, 1g

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top