Search
Филтрирай по...

Папая намалява бръчките

Папая намалява бръчките Консумацията на папая или екстракти от папая може да доведе до драстично намаление на бръчките и черните петна. Причината е, че растението съдържа ензим, наречен папаин, за който се знае, че заличава неравностите по кожата. Колагенът и еластанът се грижат за красивия вид на епидермиса. Папаинът помага за възстановяване на еластана и по този начин елиминира появата на бръчки заличава неравностите.
Ензимът може да се намери както в плодовете, така и в хранителните добавки.  Японски учени са открили още, че папаята е богата на антиоксиданти, които пък от своя страна също се грижат за здравината на кожата и лигавиците. Проучвания показват, че папаинът помага за по-лесното зарастване на рани и заличаването на  белези. Вкусният плод съдържа и голямо количество витамин С. Известен факт е, че витаминът помага за възстановяване еластичността на кожата и стимулира производството на колаген.
Все пак специалистите предупреждават. Ако сте склонни към алергии, внимавайте. Папаята може да предизвика тежка алергия, при хора, които имат непоносимост към подобен вид храни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top