Search
Филтрирай по...

Пилатес – хармония на тялото и душата


Едни го сравняват с лечебна гимнастика, други – с йога, каланетика или стречинг. Но какво представлява пилатес в действителност?

Пилатес е известна в целия свят система от упражнения за подобряване на физическото и здравословното състояние, разработена през 20-те години на ХХ век от американеца с немски произход Джоузеф Пилатес.

Пилатес могат да практикуват хора от всички възрасти. В арсенала на програмата има около 500 упражнения с различна степен на сложност и целево предназначение. Комплексът от упражнения, укрепва и тонизира цялото тяло като натоварва не само големите мускулни групи (като корема и седалището), но и мускулатурата поддържаща тялото отвътре.

Упражненията се изпълняват бавно и изискват пълна концентрация и контрол върху движенията. За правилно изпълнение и развиване на добра техника, в началото е добре да се посещава специален курс по пилатес.

Пилатес оказва комплексен оздравителен ефект по 3 направления:

1. По-добро самочувствие.

Пилатес помага на практикуващите го да се почувстват по-уверени и да харесват повече своето тяло. Упражненията подобряват общото здравословно състояние, укрепват мускулите и намаляват умората и напрежението в шията и раменете.

2. Телесна хармония.

Пилатес подобрява общата моторика – движенията стават по-красиви и координирани, мускулите по-здрави и оформени, тялото – гъвкаво, а осанката – горда и изправена.

3. Душевен комфорт.

Системата от упражнения оказва положително въздействие върху психическото състояние, повишава устойчивостта към стрес и помага да се постигне хармония на духа и тялото.

2 thoughts on “Пилатес – хармония на тялото и душата”

 1. Елена

  Здравейте,
  Искам да посещавам курс по пилатес, бихте ли ми пратили координати и цени.
  Много благодаря
  Поздрави
  Елена

  1. Ревита

   Здравейте,

   За съжаление не разполагаме с исканата от Вас информация.

   Благодарим Ви за запитването.

   Хубав ден,

   Соня Атанасова
   http://www.revita.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top