Search
Филтрирай по...

Плодовете и зеленчуците носят добро настроение

Плодовете и зеленчуците носят добро настроениеПлодовете и зеленчуците носят удовлетворение от живота и психическо здраве, показва изследване на 80 000 британци, проведено от Медицинската школа в Уоруик, централна Англия. Колкото повече плодове и зеленчуци изяжда човек, толкова по-добре той се чувства, твърди ръководителката на екипа Сара Стюърт-Браун, цитирана от WebMD. Резултатите от изследването са публикувани в специализираното издание “Соушъл индикейтърc рисърч”.

Според Стюърт-Браун най-щастливи се чувствали хората, които поемали по седем порции дневно. Като се приема, че една порция е 85 грама. Една малка малка ябълка, например е 140 – 150 грама. Учените смятат, че всички плодове и зеленчуци без изключениене притежават този ефект, но не са могли да установят механизъм на въздействие на тези храни върху психиката и настроението на човека.

По данни на изследователите ефектът върху човека от по-малкото плодово-зеленчукови порции дневно е равен на една трета от отрицателния ефект при загубата на работа. Те смятат, че редовното присъствие на плодовете и зеленчуците в дневното меню подобрява настроението на хората. То им става навик и им носи радост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top