Search
Филтрирай по...

Подобрете зрението по естествен начин

Подобрете зрението по естествен начинОчите са един от най-сложните органи в човешкото тяло. Възможността за предаване на образи от реалния живот до мозъка и тяхното осъзнаване е процес, който дори и най-талантливите учени не са разгадали напълно. За съжаление все повече хора се оплакват от проблеми със зрението. Причините са много стрес, нездравословен начин на живот, навлизане на технологии, липса на достатъчно витамини и минерали в храната. Това води до проблеми като размазано виждане, глаукома и др. Очите имат високо ниво на т.нар. оксидативен стрес (натрупване на свободни радикали в клетките, които увреждат липидите, протеините и други биомолекули) и това влияе изключително негативно върху този деликатен орган. Ето защо някои навици като прекомерната употреба на алкохол, тютюнопушенето, лошата диета водят до ускоряване проблемите на очите.
Една от най-честите причини за намаляване на зрението е приемът на захар, зърнени и преработени храни. Всички те увеличават нивото на кръвната захар и инсулина в кръвта. Това води до критично намаляване на редица важни за очите витамини и микроелементи. Когато кръвната захар остане висока твърде дълго, тя взаимодейства с ензими и други протеини и създава опасни за органите и системите вещества. Очите са най-податливи.

Как да се предпазим? Добре е да започнете диета, богата на фибри, зеленчуци и плодове. Не пропускайте зехтинът, ядките, семената. Те са основен източник на полезни мазнини. Протеини може да си набавите от рибата, пилето, пуйката и яйцата.
Каротеноидите са мощни антиоксиданти и фитонутриенти, които неутрализират свободните радикали. Те действат като филтри и защитават очите. В природата са известни повече от 600 каротеноида, но само около 20 присъстват естествено в човешката плазма и тъкани. Повечето от тях трябва да вземем чрез храната или чрез хранителни добавки. Изключително богати на каротеноиди са кивито, червените и оранжеви плодове и зеленчуци като портокалите, кайсиите, пъпешите, морковите, доматите, дините и червените чушки.
Омега-3 мастните киселини също са от значение за здравето на очите. Има редица доказателства, че хората, които приемат Омега-3 са предпазени от дегенерация на ретината. Най-богато на Омега-3 е лененото масло.

Ревита Ви препоръчва

Вижън, 448 mg

ЕФА бленд за деца, 445 mg

МЕГА – ДХК, 1 000 mg

Очанка (билка), 430 mg

Ленено масло, 1 300 mg 57% АЛК

Ленено масло, 1 000 mg 57% АЛК

Ленено масло, 474 ml

Ленена пудра с протеини & фибри & лигнани, 454 гр

Ленено масло, 474 ml Супер лигнан

Ленена пудра с протеини & фибри & лигнани, 454 гр

Конопено масло, 237 ml

Крил масло, 500 mg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top