Search
Филтрирай по...

Ползата от орехите

Ползата от орехитеОбичате ли орехи?

Ако отговорът е „Да”, имаме добра новина за вас. Съвместно проучване на Медицинския университет в Калифорния и Американското министерство на земеделието сочи, че редовната консумация на орехи драстично намалява високия холестерол, както и риска от рак на простатата. Според изследователите пациентите с тумор на простата, които редовно похапват орехи имат шанс за пълно излекуване.

В проучването мишки с тумор на простата били хранени с малки количества орехи всеки ден. В края на тестовете учените установили, че раковите образувания се свили с цели 50%, а растежът на раковите клетки се забавил с 30%. “Първоначалните резултати са много обнадеждаващи и ни дават основание са смятаме, че ефектът при хората ще е същия, а може би и по-добър.

Проучванията сочат, че орехите значително забавят растежа на раковите клетки и дори ги унищожават”, казва водещият изследовател д-р Пол Дейвис. „Следващата стъпка е да направим подобни проучвания и с пациенти с рак на простатата, за да докажем тезата си”, допълва той. Освен, че могат да се използват за лечение и превенция на рак на простатата, орехите значително подобряват работата на сърдечно-съдовата система и намаляват лошия холестерол.

Ревита Ви препоръчваM

Черен орех (шушулка), 500 mg

Прочетете още за:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top