Search
Филтрирай по...

Помогнете на бебето

Помогнете на бебетоБез съмнение кърменето е най-доброто за всяко бебе. Кърмата е природен антибиотик, който засилва имунитета на детето и му дава сили, които не може да намери никъде другаде. По време на кърменето се създава здрава емоционална връзка между майката и мъничето. За съжаление много жени не могат да кърмят. Причините в повечето случаи са здравословни – ако са болни от Хепатит С или приемат лекарства кърменето не е препоръчително и дори лекарите съветват категорично да се избягва. Решението за тези  майки са заместителите на майчина кърма. Италиански учени установили, че бебетата, които пият заместител на кърма, богата на пробиотици, са предпазени от редица заболявания на стомашно-чревния тракт в бъдеще. Пробиотиците в заместителите оказва благоприятно въздействие върху чревната микрофлора на новородените. На пазара вече се предлагат бебешки храни в комбинация с добри бактерии. “Нашите данни показват, че ако децата вземат полезни бактерии още в началото, това може да има трайни благоприятни последствия за чревната им микрофлора”, казва един от изследователите Филипо Салвини.
Досега учените препоръчваха на бъдещите майки да вземат пробиотици през 9-те месеца и след раждането. Така добрите бактерии можеха да преминат през кърмата и детето да се предпази от редица стомашно-чревни проблеми в бъдеще.
Италианските изследователи направили тестове на 20 новородени, чиито майки по една или друга причина не можели да кърмят. Половината от децата хапвали заместител на майчина кърма обогатен с пробиотици. Другата половина – плацебо. Тестовете продължили 6 месеца. В края на изследването учените установили високо количество на пробиотици в изпражненията на бебетата от първата група. Изследователи от различни страни смятат, че е добре да се направи по-мащабно проучване, за да се докаже това твърдение.
Пробиотиците са добри бактерии, които възвръщат вътрешния микробен баланс на тялото. Те помагат срещу болести като високо кръвно налягане, висок холестерол, заболявания на дебелото черво (включително и рак), стрес и нервно напрежение. Досега са открити около 500 различни вида добри бактерии.

Ревита Ви препоръчва

Примадофилус, 63 mg

Примадофилус Кидс, 80 mg

Перли Ацидофилус

Перли IC (Интензив)

Перли YB (ферментационен баланс)

Перли WINTER+ (Зимен сезон)

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top