Search
Филтрирай по...

Появи се първият в света орален спрей срещу микроби

орален спрей против микроби

Американски фармацевти са създали уникален спрей, който убива 99,9 процента от микробите. Това средство може да стане най-добрата профилактика срещу грип и простуда.

Първият в света орален спрей срещу грип, наречен Halo Oral Antiseptic, вече се появи на пазара в САЩ. В състава му влизат глицерин и ксантанова гума, които създават бариера за микробите, и  цетилпиридинхлорид, притежаващ силни антибактериални свойства. Освен това е клинично доказано, че неговите антисептичните свойства се използват успешно  в превенцията на зъбната плака, гингивитите, лошия дъх. „ Глицеринът и ксантановата гума предотвратяват попадането на микроби в дихателната система на човека, а CPC убива  микробите след като те попаднат в капана.”, обяснява ръководителят на изследването д-р Франк Еспер от Университета в Кливлънд, щата Охайо.

Новото средство успешно е преминало клинични изпитания и защитава дори от вируса H1N1 („свински грип”). Спреят Halo Oral Antiseptic също така унищожава всичките 11 клинични щамове на коклюша. Изпитанията са показали, че новият спрей унищожава микробите в устната кухина за срок от 6 часа. Той съхранява ефективността си дори след хранене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top