Search
Филтрирай по...

Преборете се с екземата

Преборете се с екземата Кожата ви се зачервява, боли ви, лющи се… Опитвали сте какви ли не кремове, лосиони, мазила и все още не може да се справите с неприятните червени петна, които ви дразнят? Какъв е проблемът? За съжаление в повечето случаи екземата се появява върху кожата в резултат на процеси, които са засегнали някои вътрешни органи на вашето тяло. За да се справите със зачервяванията, не трябва само да се мажете, а да се погрижите за целия организъм. За щастие има много естествени и напълно натурални начини за справяне с червените и лющещите се петна.
Обърнете внимание на храносмилането си. Възможно е стомахът и червата ви да не функционират правилно и това да е в основата на екземата. Ако се храните нездравословно стомашно-чревният ви тракт страда. Често хората са свикнали да хапват бързо и “на крак”. Това обаче предизвиква различни гнилостни процеси в стомаха и след това в червата. Отделят се редица токсини, нивото на добрите бактерии драстично пада. Резултатът е алергична реакция, която се проявява върху кожата. Решението е да се храните по-здравословно. Вземайте витамини и минерали, забравете за пърженото, цигарите и алкохола и приемайте пробиотици. Те ще ви помогнат да възвърнете естествения баланс на микрофлората в стомаха и червата. Хапвайте повече фибри и пийте достатъчно количество вода.
Обърнете внимание на хормоните си. Дори при най-малкото хормонално нарушение организмът страда. Появата на акне, косопад, силна раздразнителност, съхнене на устата, лесна уморяемост са другите симптоми, на които трябва да обърнете внимание. Ако забелязвате дори само един от тях, обърнете се към специалист, за да изследва нивото на хормоните ви.
Обърнете внимание на нивото на стрес. Вече се знае, че стресът може да причини редица проблеми върху човешкото здраве – от болки в главата до сърдечно-съдово заболяване. Има изследвания, които свързват повишените нива на стрес с кожните проблеми. Производството на големи количества кортизол (хормона на стреса) могат да предизвикат зачервявания, лющене и сухота на кожата. Освен това високото ниво на кортизол води до покачване на теглото и срив в имунната система, което неминуемо се отразява върху кожата. Опитайте се да намалите нивото на стреса с релаксираща музика, медитация. Вземайте Витамин В комплекс, магнезий, валериан и хмел и шлемник, които помагат за успокоение на нервната система. Не забравяйте и Омега ненаситените мастни киселини. Вече има доказателства, че ниските нива на Омега-3, 4, 5,6 и 7 могат да причинят кожни проблеми.
Обърнете внимание върху различните инфекции. Болките в гърлото, течащият нос може също да са причина за екзема. Освен, ако не е напълно наложително избягвайте антибиотиците, които могат да увеличат проблема. Вземайте големи дози Витамин С, D. Приемайте чесан, ехинацея и черен бъз, които се справят с настинките.

Ревита Ви препоръчва

Перли WINTER+ (Зимен сезон)

Перли YB (ферментационен баланс)

Перли IC (Интензив)

Перли Ацидофилус

Примадофилус Кидс, 80 mg

Примадофилус, 63 mg

Calmeral, 600 mg

Ge 132 Active, 100 mg

Izi Night, 252 mg

Алайв мултивитамин, 1g

Жълт кантарион, 420 mg

Маточина (лист), 490 mg

Спокойна нощ, 440 mg

Валериана, 525 mg

Валериана (корен), 530 mg

Добро настроение, 471 mg

Глог (плод), 510 mg

Чесън (луковица), 580 mg

Чесън & магданоз, 545 mg

Ехинацея, 400 mg

Ехинацея & витамин С, 492 mg

Ехинацея & астрагалус & рейши, 400 mg

Ехинацея, 30 ml (без алкохол)

Самбукус, 200 mg

Самбукус имун систем сироп, 120/240 ml

Самбукус имун систем, 215 mg

Самбукус сироп 120/240 ml

Самбукус (без захар) сироп, 120 ml

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top