Search
Филтрирай по...

Превърнете се от „сова” в „чучулига”

Превърнете се от "сова" в "чучулига"За никого не е тайна, че всеки отделен човек притежава свой собствен биологичен ритъм, определянето на който не е никак сложно. Ако вашият организъм изпитва затруднение да се справи със събуждането в ранните часове на деня, то вие несъмнено сте „сова”. За „чучулигите” е присъщо точно обратното – те са способни да скочат от леглото още призори и веднага са готови да се хванат на работа.

Обикновено „чучулигите” имат повече време за продуктивна дейност, а совите (въпреки, че притежават по-малка склонност към паника и дезориентация) с режима си нанасят вреда на своя организъм. Все пак ако не сте от ранобудните, положението не е безнадеждно. За да се превърнете от „сова” в „чучулига” е достатъчно да спазвате няколко правила.

Макар това да е много трудно, научете се да ставате от леглото веднага след като е звъннал будилника. Представяйте си какви важни дела можете да извършите през деня и събуждането ще започне да ви носи радост. Определете си свой собствен, персонален режим на сън и се научете да лягате и ставате по едно и също време. Осигурете си качествени и удобни матрак и възглавница. За да заспивате по-бързо и лесно, вземайте топъл душ или отпускаща ароматна вана преди лягане, наслаждавайте се на спокойна музика или пийте мляко с мед. За поддържане на общия тонус, сутрин приемайте мултивитамини.

Ревита Ви препоръчва:

Алайв мултивитамин, 1g

Collactate, 400 mg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top