Search
Филтрирай по...

При проблеми със ставите – босвелия

Облекчава състоянието при възпалителни ставни заболявания, ревматоиден артрит, остеоартроза (остеоартрит) и остеохондроза. Подобрява стабилността и подвижността на ставите. Прилага се в комплексното лечение на заболявания на дихателната и отделителната система и разстройства на нервната система, съпроводени от раздразнителност, тревожност и др.Босвелия е широколистно дърво от Индия, чиято смола (клей) от векове се използва в традиционната индийска медицина Аюрведа. Смолата на босвелия притежава силни противовъзпалителни и успокояващи свойства и съдържа активни компоненти, които елиминират болезнените усещания и сутрешната скованост на ставите. Смолата на босвелия блокира освобождаването на ензимите, разрушаващи хрущялната тъкан и редуцира загубата на нейните структурни елементи. Тя стимулира микроциркулацията в ставите и осигурява по-добър приток на кръв и питателни вещества към увредените им участъци. Клеят на босвелия потиска развитието на вредни микроби в организма и ускорява зарастването на раните. Той оказва успокояващо въздействие върху нервната система при нервни напрежения и стрес и нормализира липидния обмен в организма като понижава нивото на холестерол и триглицериди в кръвта.

 

Основните активни компоненти с противовъзпалително действие в смолата на босвелия са тритерпеноидните (босвелиеви) киселини. Босвелиевите киселини блокират синтеза на левкотриени – хормоноподобни вещества, които са един от основните фактори за възникването на възпалителните процеси. Босвелиевите киселини възпрепятстват проникването на левкоцити в ставната течност и намаляват степента на увреждане на ставния хрущял. Благодарение на своите противовъзпалителни свойства те се използват като заместител на синтетичните препарати ибупрофен и диклофенак, предписвани при наличие на артрит или артроза.

Кога трябва да приемаме Boswellia?

При астма: Активните компоненти в състава на Boswellia притежават изразено антиастматично действие. Приемът на 1 таблетка Boswellia 3 пъти дневно редуцира симптомите на астма и намалява броя на астматичните пристъпи.

При артрит и други ставни заболявания: Медицински проучвания проведени върху кучета и хора, доказват, че двуседмична терапия с Boswellia води до облекчаване на сковаността и ставните болки при артрит.

При болест на Крон: Boswellia редуцира количеството активни имунни клетки, предизвикващи развитието на възпалителните процеси и увеличава броя на противовъзпалителните клетки при пациенти, страдащи от болест на Крон и ревматоиден артрит.

При възпалителни чревни заболявания: При пациенти с улцерозен колит и възпаления на червата Boswellia успокоява възпалителния процес и блокира увреждането на тъканите.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top