Search
Филтрирай по...

Пробиотиците на война с диабета

Приемането на пробиотици и подходяща диета през бременността намаляват риска от гестационен диабет през 9-те месеца. Освен това децата на жените, които са приемали от полезните добавки по-рядко страдат от наднормено тегло като пораснат. Това показва проучване на английски учени, публикувано тази година. Изследването е проведено сред 300 жени, бременни за първи път. Те били разделени на три групи. Преди започването на експеримента бъдещите майки били подложени на пълни тестове. Нито една от тях нямала хронично заболяване. Две от групите спазвали специфична диета, а дамите от третата група можели да хапват всичко без притеснения. Изследователи обогатявали менюто на бъдещите майки от първата група с пробиотични добавки всеки ден от началото на бременността и 6 месеца след раждането.
Учените проследили здравословното състоянието на изследваните жени. Оказало се, че рискът от диабет при бременните и кърмачките, подложени на диета намалял с 13%, а рискът при тези, които били на диета и пробиотици паднал с 36%.
Пробиотиците подпомагат храносмилателния процес. Те са живи микробни хранителни добавки, които са много полезни за вътрешния микробен баланс на човек. Благодарение на тях организмът възвръща нормалното равнище на добри бактерии и повишава имунитета си.

Ревита Ви препоръчва:

Примадофилус, 63 mg

Примадофилус кидс, 80 mg

Перли Ацидофилус

Перли IC (интенз)

Перли YB (ферментационен баланс)

Перли WINTER + (зимен сезон)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top