Search
Филтрирай по...

Пробиотиците ни правят по-слаби

Опитвате ли се да отслабнете? Мъчителни диети, фитнес програми и дори съмнителни лекарства… Може са се откажете от всичко това и да заложите на пробиотиците. Японски учени са категорични, че хората, които приемат пробиотични добавки в продължение поне на 12 седмици ще се отърват от досадните килограми и ще постигнат желаната фигура. Изследователите са направили проучване сред 100 души с наднормено тегло и индекс на телесната маса над 25. Оказало се, че след продължително приемане на пробиотици повечето от тях намалили телесното си тегло с 4.6%, а обиколката на талията им спаднала с 1.8 см.
Индексът на телесната маса е мярката за съотношението между ръста и теглото. Всеки може да изчисли своя индекс, като разделят теглото си (в килограми) на височината си (в метри), го повдигне на квадрат. Получената стойност е вашият индекс на телесна маса. Нормалните стойности са между 18 и 25. Над 25 означава затлъстяване, а над 30 – сериозни здравословни проблеми.
Според японските учени всеки може да достигне до идеалното тегло стига да приема необходимото количество пробиотици, да се храни здравословно и да се движи редовно. Пробиотиците са живи микроорганизми, които имат изключително благоприятен ефект върху здравето. Те подпомагат храносмилателния процес и укрепват имунната система.

1 thought on “Пробиотиците ни правят по-слаби”

  1. Индексът на телесната маса е основен показател на затлъстяването. Полезна информация ми се струва тази статия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top