Search
Филтрирай по...

Пробиотиците срещу сезонната умора

Пробиотиците срещу сезонната умораКакво да направим, ако се чувстваме уморени, изтощени и не ни се работи? През студения сезон специалистите забелязват все повече случаи на зимна умора. Да, точно така! Не пролетна, а зимна умора – с главоболие, отпадналост и сънливост. Освен това тя се характеризира с понижен имунитет и по-голяма податливост на вируси и бацили. Много специалисти вече настояват това състояние да се включи в медицинските справочници. Според статистиката над 50% от американците се оплакват от хронична умора през януари и февруари. Как да се справи със зимната депресия и да засилите имунната си система? Учените са единодушни, че най-доброто решение е ежедневното да приемате Витамин С, D, ехинацея и пробиотици. Комбинацията от тези витамини и добавки дава на организма ценните вещества, които се изчерпват най-бързо през зимния сезон. През лятото по-лесно може да се набави Витамин С чрез пресните плодове и зеленчуци. Зимата обаче те не са така достъпни, а витаминът е изключително важен за повишаване на имунитета. Същото се отнася и за Витамин D. През студения период слънцето не грее силно, а вече има потвърждение, че настроението, умората и стресът изчезват, ако вземате допълнителни дози от “слънчевия витамин”. Пробиотиците, които се грижат за микрофлората на стомаха и червата повишават имунитета и правят организма по-силен срещу бацилите и вирусите, които върлуват през януари и февруари. Факт е, че хората, които ежедневно приемат пробиотици не са така податливи на грип и пневмонии. Учените съветват освен това, ако се чувствате изтощени да се разхождате колкото се може повече.
Правете кратки почивки и излизайте навън. Дори да е студено, облечете се добре и се разтъпчете.
Спете достатъчно. Използвайте всяка възможност, за да потънете в страната на Морфей. Ако имате проблеми със заспиването, пийте мента или жълт кантарион. Те успокояват нервната система и ще ми помогнат по природосъобразен начин да се отпуснете.
Хранете се здравословно. Хапвайте повече плодове и зеленчуци и не забравете за захарните и тестени изделия за малко.
Почивайте повече. Дори сега да е най-напрегнатият момент  в службата, посрещнете го с усмивка. Радвайте се на малките неща около вас – на семейството и приятелите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top