×

Как работи NewPay?


Когато плащате с NewPay, всъщност NewPay плаща поръчката ви вместо вас. Вие я получавате и разполагате с три начина да я платите към тях:



Изберете NewPay като начин на плащане при завършване на поръчката си и следвайте стъпките.

съветите на д-р Вергиния Георгиева




 

Лятото е сезона на многото пътувания, пътешествия,  отпуски, почивка на планина или море. Настроени сме позитивно, очакваме с радост хубавите летни дни. Този сезон обаче крие и своите рискове с проблеми в хрносмилателната система. Особено отчетливо е това при дамите с повишена емоционалност и прояви на вегетативна нервна система.

 

Едни от признаците при смяна на ежедневния ритъм, разликите в климатичните условия и начина на хранене, могат да бъдат проблеми на стомашно-чревния тракт. При някои те се изразяват под формата на упорит запек. Много хора изпитват стрес при промяна на мястото или при промяна на храната. Често в крайпътни ресторанти или заведения, на морския бряг може да бъде предлагана храна с използвана няколкократно загоряла мазнина. Един от проблемите е болки в стомаха, гадене, тежест, упорит запек. В случай, че не се преодолее няколко дни, може да се стигне до повишена температура, виене на свят и от един безобиден дискомфорт симптомите да се задълбочат до детоксикиране на целия организъм.

 

Как да реагираме?

Задължително е при тръгване на море или планина да сложите в пътната аптечка и лаксатив. Билковите лаксативи са за препоръчваене, тъй като те не увреждат нервите на мускулите на дебелото черво. Облекчават ефективно, запека се преодолява без да се пердизвиква зависимост или дискомфорт при продължителна употреба. Перепоръчва се „Натуралакс 3”, който е изцяло на растителна основа и всички съставки са с гарантиран произход и качество. Комбинацията от билки в „Натуралакс 3” са с бързо действие като освен това предпазват и естествената микрофлора на чревния тракт. „Натуралакс 3” съдържа семена от копър, корен от джинджифил, листа от малина, мента, алое вера, кора от американки орех и др. Не съдържа сена и затова действието му е по-меко, усвоява се пълноценно от човешкия организъм. За подобряване състоянието на стомашно-чревния тракт препоръчвам комбиниране на „Натуралакс 3” с пробиотиците. Те могат да се приемат сутрин, обед и вечер преди или по време на хранене като балансират нормалната чревна флора.

 

През летните отпуски доста често, в следствие на вирусни инфекции, особено при деца, могат да се предизвикат разтройства, придружени с гадене, повръщане и висока температура. В този случай препоръчвам 2-3 дни нискокалорийна диета, включваща зеленчукови супи и бульони, картофено пюре или варен ориз, както и билкови комбинации от мента, копър, жълт кантарион, маточина и липа под формата на билкови чайове, както и препечени филийки хляб с маслинен пастет или задушени зеленцуци на пара. Изключват се тежки мазни храни, както и панирани ястия. По време на тези дни е добре да бъдат приемани пробиотици за деца в по-ниски дози - сутрин и вечер по една капсула, пчелен прашец по 1 ч.л. разтворен в кисело мляко, както и мултивитамини за по-продължителен период от време. Добре е да се приемат също така зеленчукови сокове - микс от моркови, ябълки, разредени 1/1 с вода. Или зеленчукови бульони с преобладаване на копър и магданоз и сока на половин лимон, разреден с 150-200 мл топла вода. В случай, че разстройството е по-продължително, препоръчвам сутрин, обед и вечер чай от лайка и шипки. В някои случаи дискомфорт може да се почувства и от приемането на пържени храни, риба, калмари или по-големи количества алкохол. В този случай задължително е да се приемат по-концентрирано количество витамини и минерали, 2-2,5 л течности с чай от стевия и сока на 1-2 лимона.

 

Не забрайвяте, че красотата отвън е здравето отвътре! Пожелавам весело и приятно лято на моркския бряг и по горските пътеки!

Автор: Софи Топалова


 

Коментари (0)

Няма коментари към този момент

Нов коментар

Мишела Христова

Мишела Христова е копирайтър и автор на съдържание с дългогодишен опит в изготвянето, редактирането и оформянето на текстове за печатни и електронни медии. Проявява силен интерес към здравословния начин на живот и нутрициологията. Майка на едно прекрасно момче.

Продуктът беше успешно добавен в любими.